Skip to main content

A somogyi revizorok nem félnek a tűtől

Írta: NAV
Megjelent: 2013. február 18. Hétfő, 17:33

navMíg 2012 nyarán a tetováló szalonokban okoztak meglepetést a revizorok, most akupresszúrás eljárásnak vetették alá magukat a NAV somogyi munkatársai.

A Nemzeti Adó – és Vámhivatal az egészségügyi szolgáltató szektornak kiemelt figyelmet szentel a próbavásárlások, próbaszolgáltatások területén is. Újsághirdetést olvasva telefonon jelentkeztek be az ellenőrök egy természetgyógyászattal foglalkozó társasághoz. Rövid állapotfelmérés után a revizorok különböző testtájaiba tűk kerültek terápiás célzattal. Az eljárás végén az ellenőrök kifizették a szokásos összeget, amelyről azonban a cég alkalmazottja nyugtát, számlát nem állított ki.

Nem kis meglepetést okozott a kezelés végén, amikor a revizor elővette a szolgálati igazolványát és általános megbízólevelét, majd felfedve magát a jelenlévő munkatársával együtt jegyzőkönyvezni kezdte a mulasztást. A nyugtaadás elmaradása súlyos mulasztásnak bizonyul, mivel bevétel-eltitkolásra irányul, ezért akár 1 millió forintig is terjedhet a kiszabott bírság összege. Nem csak a vállalkozás kap szankciót, mivel ilyen esetekben a mulasztást elkövető munkavállaló, mint magánszemély szintén bírságra számíthat, melynek mértéke 50 ezer forintig terjedhet.

NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb