Skip to main content

Veszélyes anyag szivárgott egy vasúti tartálykocsiból

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2013. február 21. Csütörtök, 09:13

content_149876_thumbBejelentés érkezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, mely szerint egy Horvátország felé tartó vasúti szerelvény egyik tartálykocsijából szivárog a szállított veszélyes anyag.

A jelzés alapján a csurgói önkormányzati tűzoltóság egységét riasztották a gyékényesi vasútállomásra, akik megkezdték a kármentést, így veszélyes anyag nem került a környezetbe. Az eset kivizsgálásához a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és a megyei iparbiztonsági főfelügyelő vonult a helyszínre. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a tartálykocsi nem felel meg a veszélyes anyag (motorbenzin) további szállítására, intézkedtek annak átfejtésére egy másik vasúti tartálykocsiba. Az átfejtést a MÁV Vegyi Elhárító Szolgálata végezte az iparbiztonsági szakemberek és a rendőrhatóság felügyelete mellett. A helyszínt mindvégig a csurgói tűzoltók biztosították.

A szabályszegőkkel szemben a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közigazgatási eljárást indított, valamint az eljárás lezárásáig mindkét tartálykocsit visszatartják.

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb