Skip to main content

Két évszak egyszerre...

Írta: koponyeg.hu
Megjelent: 2013. február 23. Szombat, 03:41

koponyeg_telSzombaton borult idő várható. Hajnalban délnyugat felől komoly csapadékhullám érkezik, mely napközben északkelet felé halad. Reggel és délelőtt a Dunántúlon sokfelé várható kiadós havazás, majd délután itt jelentősen csökken a csapadék intenzitása, miközben a Dunántúl keleti felén havas esőbe, esőbe, szitálásba vált a halmazállapot. A Dunától keletre eleinte hó, havas eső, eső vegyesen, majd szitálás, gyenge eső alakul ki. Jelentős kontraszt lesz a hőmérsékletben: a havas Alpokalja térségében csak 0, a tavaszias Tiszántúlon 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Az ország nagy részén olvadás várható. A Nyugat-Dunántúlon havas, síkos, máshol vizes útszakaszokra készülhetünk, vízátfolyásokkal.

Vasárnap hajnalban nyugaton még előfordulhat havazás, majd szerte az országban jelentős mennyiségű eső várható. 2 és 15 fok között alakulhat a hőmérséklet. Borongós, kora tavaszias idő valószínű.

Hétfőn még többfelé, kedden átmenetileg kevesebb helyen fordul elő csapadék. Szerdán ismét lehet eső, szitálás. Csütörtöktől megnyugszik az idő, és egyre több napsütés ígérkezik...

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb