Skip to main content

A Kapos Volán járatát is érinti az emelkedő tarifa

Írta: kapos.hu
Megjelent: 2013. február 26. Kedd, 12:27

kapospont-logoEgy decemberi kormányrendelet szerint egyes áratokon kiegészítő jegyet kell fizetni. Március 15-től országosan újabb Volán járatoknál alkalmazzák a pótdíjat.

Emelik március közepétől az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon - számol be róla a Magyar Nemzet. A lap keddi cikke szerint nem az alapdíjat emelik, hanem a tavaly már egyes járatokon bevezetett pótdíjat újabb viszonylatokra is kiterjesztik. Mindeddig csak az autóbuszos cégek egy része közölte, hol kell március 15-től fizetni a legalább 150 forintos kiegészítő jegyet - ismerteti a lap az Iho.hu szakportálra hivatkozva.

A Kapos Volánnál ez a Kaposvár-Siófok-Székesfehétvár-Budapest járatot érinti. Főképp azokon a vonalakon vezeték be eddig a pótdíjat, ami autópályán haladt át, egy kormányrendelet szerint - mondta a KaposPontnak a Kapos Volán személyszállítási igazgatója, Eigner János.

Március 9-től már ezt a tarifarendszert alkalmazzák Kaposvár-Tab-Budapest, Kaposvár-Mernye-Budapest, valamint a Barcs-Nagyatád-Marcali-Budapest között közlekedő járataiknál is - tette hozzá az igazgató.

A kiegészítő jegy ára megegyezik a 2012. szeptemberétől a vasúti IC-ken és néhány volános expresszjáraton alkalmazott tarifával. Vagyis száz kilométerig 150 forint, afelett pedig sávosan emelkedik. A bérleteknél most nincs emelés.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb