Skip to main content

Tájékoztató az általános iskolai körzetek kijelöléséről

Írta: Somogy Megyei Kormányhivatal
Megjelent: 2013. február 28. Csütörtök, 19:55

sm_kormanyhivatalA nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (8) bekezdése a kormányhivatalt jelöli ki az iskolák felvételi körzetének meghatározására és közzétételére.

A tankerületi igazgatók javaslata, majd a települési önkormányzatok hivatalunkhoz beérkezett véleménye alapján összeállítottuk a 2013/14-es tanévben az iskolai felvételi körzethatárokra, illetve a kötelező felvételt biztosító általános iskolára vonatkozó táblázatokat, összhangban a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (6) bekezdésével, továbbá a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 24. §-ával.

A köznevelés jogszabályi rendelkezései alapján a tanulók számára a kormányhivatal kijelölte a kötelező felvételt biztosító iskolát, mindez azonban nem érinti a szabad iskolaválasztás jogát.

Az iskolai körzethatárok megállapításával kapcsolatos tájékoztatót a kormányhivatal jelen értesítéssel nyilvánosságra hozza. (Marcali)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb