Skip to main content

Ár és belvízi helyzetkép 04.02. 14 óra 00 perc

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2013. április 02. Kedd, 14:32

1katvA meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően újabb csapadékzóna érte el Magyarország területét április 2-án. Újabb jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás Somogy megye területén is, amely elérheti a 20-30 mm-t.

A napokig tartó kiadós esőzés következtében újabb helyen megcsúszott a meredek partoldal Kaposváron a Nyugativánfa utcában. A lezúduló földtömeg egy melléképületet félig maga alá temetett. A veszélyeztetett területet a tűzoltók kordonszalaggal lezárták, az épületből a lakót szükséglakásban helyezték el a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség segítségével.

Kaposkeresztúron a Sazbadság téren egy családi ház udvarán a háztól egy méternyire 3-4 méteres körben beszakadt a föld. A kaposvári tűzoltóság intézkedett a körülbelül 4 méter mély kráter feltöltésére, az épület sérüléseinek elkerülése érdekében.

A Rinya tartósan magas vízállása miatt a térségben megelőző védelmi intézkedéseket tettek. A települési polgármesterek irányításával Babócsán egy utcában 4 épület védelme érdekében homokzsákokat helyeztek ki 50-70 méter hosszan, Péterhidán a víz épületeket még nem veszélyeztet, viszont ennek megelőzésére mintegy 100-150 méter hosszan fél méter magas homokzsákfallal megmagasították a töltést. Mindezekre az intézkedésekre már a húsvéti hétvégén sor került, a munkálatokon több mint 40 fő dolgozott az érintett településeken.

A Rinya térségében – az érkező csapadék következtében levonuló újabb árhullám mértékétől függően – esetleges további védekezés válhat szükségessé.

Kedd reggelre már a Kapos folyón is jelentős apadás volt tapasztalható, a folyó Somogy megyei szakaszán védekezésre továbbra sem volt szükség.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb