Skip to main content

Hétfőig lehet jelentkezni az Erzsébet-táborokba

Írta: mti
Megjelent: 2013. április 03. Szerda, 05:13

erzsebet-tabor_logoBudapest, 2013. április 3., szerda (MTI) - Jövő hétfőig lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretében meghirdetett kedvezményes árú Balaton-parti gyermektáborokra.

A táborokat június közepétől augusztus végéig, egyhetes turnusokban tartják. Azoknak a családoknak, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem kevesebb a 98 ezer forintos minimálbérnél, egy-, illetve kétezer forintot kell fizetniük önrészként. Ezért teljes ellátást és programokat kapnak a gyerekek.

Az idén kétféle Erzsébet-tábort hirdettek. Az egyikre iskolák, családvédelmi, gyermekjóléti intézmények jelentkezhetnek 10 fős csoportokkal. A másik fajta a tematikus üdülés: lesznek színjátszó-, illetve médiatáborok, lisztérzékeny gyerekeknek szólók, valamint sporttáborok magyar olimpikonok, világbajnokok részvételével.

A tematikus táborokra egyénileg is lehet jelentkezni, ám vannak bizonyos sportágak (köztük például az ökölvívás) amelynek táborába a szakszövetségeken keresztül lehet bejutni.

Jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon lehet, ám annak érdekében, hogy senkit ne zárjanak ki a lehetőségből, szerte az országban több mint 1500 helyen olyan központok működnek, amelyekben nemcsak a tájékozódásban, hanem a jelentkezésben is segítenek. A legközelebbi ilyen "segítőpont" megtalálásához az érintetteknek elegendő felhívniuk a 371-3242-es budapesti telefonszámot hétfőtől csütörtökig 9-16 óra, pénteken 9-13 óra között.

Tavaly 30 ezer gyerek vehetett részt az Erzsébet-program különböző táboraiban.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb