Skip to main content

"Ráfázott" az alvázszámra

Írta: SMRFK Sajtószolgálat
Megjelent: 2013. április 06. Szombat, 09:18

1rendorA Fonyódi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette, valamint szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indított eljárást 2013. április 4-én P. Zoltán andocsi lakos ellen.

A járőrök Látrány és Visz között - a 6515-ös számú úton - közúti ellenőrzés alá vontak egy Mazda 626 típusú járművet és annak vezetőjét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök a személygépkocsi jobb első ülése előtt egy motorfűrészt, az utastérben pedig frissen vágott tölgyfát találtak.

A férfi a fa származását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, majd elismerte, hogy ő vágta ki az erdőben és rakta azt a gépjárműbe azzal a szándékkal, hogy eltulajdonítsa. A további vizsgálatok során a járőrök megállapították, hogy a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő alvázszám nem egyezik a személygépkocsi alvázszámával. A férfi elmondta, hogy két Mazda 626 típusú járműve van, az egyiket alkatrésznek vásárolta. Körülbelül 3 héttel ezelőtt az általa használt jármű meghibásodott, ekkor annak rendszámait áttette az alkatrésznek vásárolt járműre, mert azt gondolta, hogy nem fog fennakadni a rendőri ellenőrzésen.

P. Zoltánt a rendőrök előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették, a járművet pedig lefoglalták.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb