Skip to main content

Szemtanúkat keresünk!

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2013. május 08. Szerda, 11:27

1rendor

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 

A Kaposvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2013. április 29-én egy kaposvári lakos. A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes 2013. április 28-án 14:00 és 15:00 óra közötti időben a kaposvári Puskin utcából követte kerékpárjával a 78 éves sértettet. A Szántó utca és Hársfa utca sarkán egy hirtelen mozdulattal megfogta a hölgy torkát, és nekinyomta az ott lévő ingatlan kerítésének, majd a nyakából kitépte aranynak tűnő nyakláncát. Tettét követően kerékpárján elmenekült a helyszínről.


 

Az elkövető egy régi, nagyobb méretű kerékpárral közlekedett melynek a csomagtartóján citromsárga színű szatyor volt. Az elkövető 50 év körüli, körülbelül 175 cm magas, vékony testalkatú, sötét bőrű, sötét rövid hajú férfi volt, talán sötét színű hosszú nadrágot és hosszú ujjú sötét felsőt viselt. Szakálla és bajusza nem volt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/82-502-700-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8.-16. p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A valóság ára

A rendőrség ügyeletére 2013. május 7-én este bejelentés érkezett egy nagykorpádi asszonytól, miszerint a férje nem engedi be otthonukba, ezért rendőri segítséget kér.

Az egyenruhások a helyszínre vonultak és megállapították, hogy a bejelentés nem fedi a valóságot. A háznál a bejelentő családtagjai egyöntetűen elmondták, hogy az asszony korábban önként távozott a házból, azóta nem jött vissza és nem is akart oda bemenni. A nő ekkor a járőrökkel közölte, hogy valóban nem zárták ki a házból, de mivel ittas állapotban van, ezért úgy gondolta, nem fogják hazaengedni. A rendőrök valótlan bejelentés miatt az asszony részére 20.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb