Skip to main content

SZARKA ÁLMOS országos 4. helyezett

Írta: Noszlopy-iskola
Megjelent: 2013. június 06. Csütörtök, 16:43

szarka_almos2013.május 31-én és június 1-én került sor a Kalmár László Matematikaverseny országos fordulójára Budapesten, ahol megyénket Szarka Álmos képviselte a hetedik évfolyamon.

„Pénteken a két órás út után kicsit fáradtan értünk szálláshelyünkre, majd a Szent István Gimnáziumban fél négykor írtuk az első fordulót. Előtte a feladatsorok összeállítója azt mondta, hogy az öt feladatból kettő emberi lesz a mi szintünkhöz képest, egy átmenet, és kettő kicsit nehéz. Ezek megoldására 90 perc állt rendelkezésünkre. Utána közös feladatmegoldás következett.

Másnap reggel ismét ebben a gimiben folytattuk délelőtt fél tízkor, ugyanúgy öt feladat megoldása várt ránk 90 perc alatt. Először amikor ezeket megláttam kicsit megijedtem, mert nehéznek gondoltam, de miután megírtuk jobbnak éreztem, mint az előző napit. 11-kor logikai társasjátékokat mutattak be, melyeket ki lehetett próbálni. Negyed egykor ismét közösen megbeszéltük a feladatokat.
A zsűrinek nehéz dolga volt, így egy órát tolódott az eredményhirdetés, de végül minden évfolyamon ismertették az összes helyezettet pontszámmal együtt. Így lettem 4. helyezett 51/70 ponttal!" (Szarka Álmos)

Szeretettel gratulálunk ehhez a gyönyörű eredményhez, és az összes többihez, hiszen Álmos ismét nagyon sikeres tanévet tudhat maga mögött!

szarka_almos

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb