Skip to main content

Folyamatos munka és folyamatos figyelem

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósá
Megjelent: 2013. június 11. Kedd, 17:50

1katvDunaújváros alatt tetőzik ma az árhullám. Szerdán eléri Baját, csütörtökön Mohácsot.

A szakemberek szerint ha lehet, most még fontosabb a fegyelmezett munka és az erőforrások beosztása. A következő két-három napban még nem lélegezhetnek fel a védekezésben résztvevők a Duna felső szakaszán sem. A lassú apadás miatt, további fokozott figyelemre van szükség ezen a szakaszon is.

Kisoroszi továbbra is elzárt, de ellátása megoldott. A terület védelmén hetedik napja dolgozik a Somogy Mentőcsoport 15 fővel.

A főváros alatti Duna-szakaszon harmincnyolc helyen folyik védekezés. A szükséges védműmagasságokat mindenhol sikerült határidőre elérni, a teljes kiépítettségi szintet a Bács-Kiskun megyei Baján ma délután érik el. A hátralévő feladatokat a gátakon a továbbiakban a hivatásos állomány végzi el. A Somogy megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport Baján teljesít szolgálatot, ahol a Petőfi-szigeten a kiépített védvonalon levő nyúlgátak megerősítése, bordás megtámasztása van folyamatban a kritikus helyeken. A megáradt Duna mentén rendkívüli árvízvédelmi készültség van érvényben.

Tolna megyében Báta településen a szentbalázsi önkéntes tűzoltók a mai napon szivattyútelepet üzemeltettek és buzgárokat fogtak el. Ma délben a Szőkedencsi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 5 fővel váltotta őket a munkában.

Azoknak az elérhetősége továbbra is a védelemvezetők rendelkezésére áll, akik korábban önkéntes munkára regisztráltak. Ők szükség esetén értesítést fognak kapni.

A kormány keddi ülésén várhatóan intézkedik a korábban keletkezett károk felmérésére, és rendelkeznek a helyreállítási munkák ütemezéséről. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke kedd reggeli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy még másfél-két „kemény napra" számít, utána lehet sikerről beszélni. „De ehhez még két nap megfeszített munka és két nap megfeszített figyelem szükséges."

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb