Skip to main content

Áll az építkezés a kerékpárúton …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2013. június 18. Kedd, 14:30

VZA_0062A műszaki ellenőr jelzése alapján, a Bize – Marcali - Kéthely és a Balatonújlaki elágazó között elindult kerékpárút beruházást leállították. A kerékpárút tervezett nyomvonala ugyanis, több esetben fedi a Marcalit ivóvízzel ellátó 400 mm –es vízvezetéket. A kivitelezés módjának, a hatályos tervekben szerepelő technológiája, veszélyeztetné a csővezetéket, és ezzel a város vízellátását, ezért új pályaszerkezeti rétegrend kialakítására és eltérő technológia alkalmazására van szükség. Ennek a műszaki megoldásnak a kidolgozása folyamatban van, mely elkészülte, jóváhagyása és engedélyezése után folytatódhat az építkezés, az érintett szakaszon. (Marcali – Kéthely).

Az eredeti év végi átadási határidő módosítására vonatkozó kérelem már korábban egyeztetésre került a Közreműködő Szervezettel, az elkerülő út építésének csúszása miatt. Abban a kérelemben 2014. március eleje került meghatározásra, mint záró időpont, most azt valószínűsítem - magánvéleményem -, hogy leghamarabb jövő nyáron lesz alkalom a Balatonra kerekezni a kerékpárúton.

Hétfőn Budapesten a Közreműködő Szervezet szakembereinek bevonásával egyeztető tárgyalás zajlott, ahol a kerékpárút továbbépítésének műszaki-, jogi-, és pénzügyi- feltételeiről is szó esett.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb