Skip to main content

Mohácson jártak a kézisek ….

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2011. szeptember 17. Szombat, 20:46

kezilabda-45Megkezdte a bajnoki szereplését a Marcali VSZSE felnőtt és ifjúsági női kézilabda csapata. Az első mérkőzést az ifi csapatunk játszotta. Mohácsi TE – Marcali VSZSE 28 -17.

Szántó Angéla csapata teljesen átalakult a nyáron. Négy alap játékosa távozott a csapatból. Volt aki „kiöregedett", mások egyetemre mentek és volt, aki abbahagyta. Szeptemberben több serdülőkorú játékossal egészült ki az ifi keret. Ma Bárczi Kata, Bán-Farkas Dorottya, Pamuki Alexa, Mezőfi Brigitta és Sárfi Anett is debütált a Nemzeti Bajnokság I/B osztályában! Dombóvári Dóra és Senoha Viki már az elmúlt szezonban is szerepeltek az NBI/B ifiben, bár koruk szerint még serdülők. Gratulálok lányok!

A mérkőzésről Szántó Angéla elmondta: csak jókat mondhat a csapatról, a rendkívüli melegben a sokkal összeszokottabb, az elmúlt szezon ezüstérmes csapata, a Mohács ellen nem megilletődve, helyenként szép megoldásokat mutatva játszottunk. A közös munka, amit most elkezdtek folytatódni fog.

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

Az este főmérkőzésén Mohácsi TE – Marcali VSZSE 26-23 (13-9)

Nehéz helyzetben utazott csapatunk az elmúlt szezon bajnokához. A héten sajnos részleges szalagszakadást szenvedett Müller Márta, és hiányzott a csapatból a súlyos sérült Bájhóber Noémi is. Balogh Bea is egy kisebb műtétet követően ma játszott először. Ennyit az előzményekről.

Balogh Bea telefonon elmondta: azzal mentek a pályára, hogy nagyon szoros védekezésből indított támadásokkal veszik fel a küzdelmet az NBI –ből alaposan megerősített Mohács ellen. Az elképzelés jól alakult, Győri Ági szenzációsan védett, a csapat a hatalmas nyomásnak jól ellenállt, sajnos több kiállítás volt ellenünk, ezért a félidő végére elfáradt a csapat. Négygólos hátránnyal mentünk az öltözőbe.

A pihenőt követően, elhúzott a Mohács de mi 17-10 nél elkezdtünk felzárkózni, nagyszerű játékkal, és 23-22 ig sikerült is. Küzdött a csapat a végsőkig, de most nem sikerült. A vége 26-23 a tavalyi bajnok ellen! Bea kiemelte Győri Ágnes nagyszerű kapus teljesítményét, Major Andrea, Balogh Piroska és Pék Petra játékát.

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

Arra kért írjam meg: gratulál a serdülőből „feljátszó" lányoknak az első szereplésükhöz az NBI/B –ben!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb