Skip to main content

Dráma az özönvízben! Marcali VFC – Babócsa 2:2 (félidő 2:1)

Írta: Huszár Mihály
Megjelent: 2012. április 07. Szombat, 20:34

D2X_6911„Krisztus feltámadt! Halleluja!" – mondja majd a pápa holnap, vasárnap, az Urbi et orbi, a városnak és a világnak címzett húsvéti üzenetében. Ha nem is ilyen földrengetően, de a marcali felnőtt foci is látványos javuláson esett át az elmúlt hetekben. Három győzelem, egy vereség. Szép mérleg, amelyet egy erős ellenfél ellen szerettek volna tovább szépíteni. Az időjárás nem kegyelmezett a vendég Babócsának és a házigazda Marcali is plusz terheket kapott az esőtől. De ahogy mondani szokták: Teher alatt nő a pálma! Ma minden egyes pont fontos volt a két együttesnek.

A Babócsa beakarta érni a múlt héten Nagyberkitől vereséget szenvedett Balatonkeresztúrt, a Marcali pedig a pontokkal kívánt menekülni a kieséstől. Az özönvízszerű, de a mezőgazdaság által oly régóta várt eső ellenére szinte megtelt a marcali lelátó, ahol jelentős balatonkeresztúri szurkolótábor is képviseltette magát. A marcali nézőközönség hálás lehet annak a keresztúri törzsszurkolónak, aki teljes odaadással buzdította a hazaiakat: Hajrá Marcali! De nem feledkezett meg a bíróról sem: Jó a bíró!

A marcali csapat jól kezdett, pontos passzokkal, és szép támadásokkal lepte meg a kicsit talán másra számító második helyezett vendégeket. Olyannyira, hogy a 8 perc körül (az eső miatt nem működött az elektromos kijelző, így az idő tippelése is mindig beszédtéma volt a lelátón) egy jó kivitelezett fejes góllal meg is szerezte e vezetést. (0:1) Lehetett érezni a marcali játékán az összeszedettséget, a közös gondolkodást, amely annyira hiányzott a Balatonkeresztúr elleni mérkőzésről. A Babócsa hatásosan alakított ki helyzeteket, kontrákat ám a marcali kapus vagy a védelem meggátolta a gólszerzést. A 25. perc körül ismét egy szöglet, és megint egy jó helyen felbukkanó marcali játékos. Fejes gól, védhetetlen. (2:0) Alakult szépen minden, ám a 32. perc körül becsúszott a hiba. Fejes gól, hazai fejről, hazai kapuba! (2:1) Felélénkült a babócsai szurkolótábor. Mérges a marcali és keresztúri. Csak húzzuk ki a félidőig. Harcolt a két együttes becsülettel, kreatív megoldások szép passzok, gólhelyzetek. A bíró sporttárs viszont csak úgy szórta a sárgákat a babócsai játékosoknak. Jegyezzük meg, nem mindig joggal.

Izgatottan mentek a nézők a szünetre, bizakodtak a marcali játékosok. A babócsai csapatnak, viszont nem igazán ment jól. Jött a második félidő. A babócsai edző jó utasításokat adhatott a focistáinak, mert erős támadásokkal jól megszorították a hazaiakat. A marcali kapus viszont bravúrosan megfogott mindent. Valamint Bozsó Feri is a helyén volt a védelemben. A csatáraink küzdöttek, gyorsak voltak, még pontosan is passzoltak, de kevés kontrahelyzet alakult ki. Megint itt a baj. Az 55. perc körül egy hazai játékos, nem igazán szándékos belépése után tizenegyest ítélt a bíró a vendégeknek. Jó legyen. De ki is állította. Hát nem erre számítottunk a lelátón. De a marcali kapus a helyén volt szépen védett. Tapsolt az egész lelátó, örült a keresztúri tábor. Újra önbizalom lett úrrá mindenkin, meg lesz a győzelem? Tíz emberrel?

Közbe szólt az ég: Legyen özönvíz! Nőjön a feszültség! Élesedjen a dráma! A Babócsa érezte, hogy megfogta a Marcalit. Nyomták erősen a támadásokat. A Marcali érezte, hogy kikell tartani! Tegyük hozzá csendesen, néhányan azt gondoltuk, hogy emelkedjen a vízszínt boruljon mindkét kapura köd. (Akkor majd a 70. perc után leállítja a meccset a bíró sporttárs. De mind ez csak egy csöppnyi opció volt, nem is lett volna sportszerű, ha reklámozzuk.) Még mennyi kérdezgették a szurkolók. Talán öt vagy tíz perc. Legyen húsz perc a hosszabbítás! – kiáltotta egy vendégdrukker. Sajnos 5-6 perccel a vége előtt megint baj. Csak begyötörték a gólt! (2:2) Hiába buzdította a marcali csatárokat a lelátó, hiába akarták csúszkáltak, mentek a labdáért, de nem jött össze.

Így is szép ez a döntetlen! A krónikás maximális elismerését szeretné tolmácsolni az egész marcali csapatnak, kiemelten a kapusnak! Köszönjük az extra körülmények ellenére hozott egy pontot is. Alakul ez a csapat! Hajrá Marcali!

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

Snap_2012-04-08_at_03.17.37

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb