Skip to main content

Bronzérem az Országos Elődöntőn ..

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. december 19. Szerda, 19:39

SPR_6277Győrben jártak a Berzsenyi Dániel Gimnázium kézilabdás lányai a VI. korcsoportos Kézilabda Diákolimpia Országos Elődöntőjén. A négycsapatos elődöntőből (hetet rendeznek az országban) a győztes jut az Országos Döntőbe. Gyöngyösön lesz az országos döntő januárban – az érettségiző lányokra figyelemmel van a szokott nyárelejei időpontnál korábban ebben a korcsoportban - nyolc csapat részvételével, a hét területi elődöntő győztese és a házigazda részvételével.

Ma Győrben a Bercsényi Miklós Középiskola, Győr, a Jendrassik-Venesz Középiskola, Veszprém, az Eötvös József Gimnázium, Tata és a Berzsenyi Dániel Gimnázium Marcali mérkőzött a döntőbe jutásért.

A versenykiírás szerint sorsolással döntik el a párosítást, és ha nincs szerencséje valamelyik csapatnak, akkor a győztessel mérkőzik elsőre. Nem volt szerencsénk! Rögtön a győztes Győrrel kezdtünk, és nagyon kikaptunk (25-7). Azon túl, hogy a VI. korcsoport nem a mi korosztályunk, a hazai csapatban felnőtt válogatott (nem tévedés!), és NBI –ben játszó lányok is voltak. Nem voltunk egy szinten, nem volt kérdés, hogy kinyeri a mérkőzést.

A másik párban győzött a Veszprém, és döntőt játszhatott. Kikaptak.

Nekünk a másik vesztes a Tata jutott és egy szoros mérkőzésen, vert helyzetből fordítva az utolsó percben lőtt góllal győztünk és bronzérmesek lettünk! Tata-Marcali 24:25 (15:10) Gratulálok!

A körülményekről néhány gondolat ...

Méltatlan, mondhatni megalázó módon került megrendezésre az Országos elődöntő ... Kezdve azzal, hogy például nem biztosítottak zárható öltözőt a csapatnak, a nézőtér híján lévő csarnokban a mérkőzés közben a pályaszélén, néha keresztül a pályán szurkolók, tanulók járkáltak. Az eredményjelző elromlott, kikapcsolták, (?) és nem pótolták a kézi eredményjelzővel. Az időmérésről ne is beszéljünk. Az érdeklődő tudósítót minősíthetetlen hangnemben elküldik .... Az Országos Elődöntőt egy 15 perces félidőnek sem nevezhető játékkal eldöntötték, majd a Veszprém sietve távozott. Megértettem őket, mert nem kívánták kivárni azt a bemutató testnevelés órát, amit a Diákolimpia Országos Elődöntőjének helyszínén ugyan abban a csarnokban a harmadik és negyedik mérkőzés közben tartottak!

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-19-19-35-23{/gallery}

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-19-19-35-40{/gallery}

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-19-19-35-53{/gallery}

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb