MarcaliVSZSE_feln_jun_2012-2013Hatalmas izgalmak a meccs végén, és egy döntetlen Nagyatádon. Akár lehetnénk csalódottak is a Marcali VSZSE felnőtt női csapatának, a kézilabda NBI/B 2012/2013 –as szezonjában elért 5. helyezéséért – egy hajszálra volt a negyedik!-, de inkább csak gratulálni tudok! Fantasztikus szezont zárt a csapatunk! Jóval a várakozásokat meghaladóan szerepeltek!

Visszaolvastam a bajnokság kezdetét adott nyilatkozataidat, és azt olvastam ki belőle, hogy a most elért sikertől eltérően gyengébb szereplést vártál, a 6-8 közé pozícionáltad a csapatunkat. Veled együtt nagyon sokan gondoltuk ezt így. Ráadásul a sorsolásunk is úgy hozta, hogy - ma már tudjuk – a három, dobogós helyet elért csapattal kezdtünk, és mindjárt „beleszaladtunk" három vereségbe. Te hogy élted meg a kezdeteket?

Persze a bajnokság kezdetén nem tudtuk, hogy a három legjobb csapattal kezdünk, de azt azért sejteni lehetett, hogy a megerősödött mezőnyben is a jobb csapatok között lesznek az ellenfeleink az első három fordulóban. Azt már a felkészülési tornákon tapasztaltam, hogy jelentősen fiatalodik, de ugyanakkor erősödik is a mezőny. 2012/2013 -ban 14 csapatos bajnokságot indítottak, több számunkra ismeretlen csapattal. Sok volt az ismeretlen tényező az elején. És hát a nyáron a csapatban is történtek változások, magánéleti okokból a Győri Ági elment tőlünk, több felnőtt játékos, - köztük én is- sérüléssel bajlódott. Így kezdtünk neki az őszi szezonnak.

A kapus posztra a Bödör Szilvi került hozzánk, és talán pont az a három mérkőzés volt az, amikor még neki is újra fel kellett vennie az NBI ritmusát. Ő ugye a Hévízben már „levezetésként" játszott csak. Hívtuk segíteni és Ő jött. A negyedik mérkőzésünkön a Haladás ellen már győztünk. Onnantól kezdve én maximálisan elégedett vagyok azzal, amit nyújtott. A Szilvi mindig ott volt, és a legkritikusabb helyzetekben helyt állt.

felnott_tabella_2012-2013Az őszi szezonban volt hat győzelmünk, egy döntetlenünk és hat vesztes meccsünk. És kezdtük összerázódni.

Valóban kezdett összeszokni a csapat és az itthoni meccseket kivétel nélkül tudtuk hozni. És ebben elévülhetetlen érdeme van a hazai közönségnek is. És nem csak a Marcali Ultráknak, hanem annak a szerencsére szép számban meccsre járó közönségünknek is, akik évek óta drukkolnak a csapatunknak! Itt is szeretném megköszönni nekik azt a hatalmas segítséget, amit adnak nekünk. És mielőtt megfeledkeznék róla, még ha egy kicsit előre szaladunk is az időben, külön köszönöm, hogy a fiúk Nagyatádra is elkísértek minket!

De vissza az őszi szezonhoz. Idegenben is tudtunk pontokat szerezni, kezdtünk összeállni. Az a gerinc, amelyik végig vitte nagyjából a meccseket az még inkább egymásra talált. És ugyanazzal a lendülettel, elszántsággal, győzni akarással folytatta tovább.

A tavaszi szezont a Klász Karola nélkül folytattuk, aki egy nagyon gólerős játékos (ősszel 91 gólt dobott), a Hévízhez távozott. De azt gondolom, hogy a Balogh Manyi, aki az ősszel kevesebb szerepet kapott, nagyon jól helyt állt! Igazából ez számomra nem volt meglepetés, mert én tisztában voltam azzal, hogy a Manyi mit tud.

És hát engedelmeddel hozzátenném, hogy ott voltál Te is, aki 132 gólt dobott.

Igen, persze hiszen egy csapat vagyunk. A Karola elment, a Manyi nagyon jól játszott az egész tavaszi szezonban, én is tudtam hozzátenni. Egy nagyszerű csapatban, nagyszerű sportemberek, nagyszerű csapattársak között! A Dudi (Gácser Klaudia) 181 góllal járult hozzá a csapat sikeréhez. De kivétel nélkül mindenki oda tette magát! Egy nagyszerű csapat voltunk, vagyunk!

A tavaszi szezonban volt nyolc győzelmünk, két döntetlenünk és három vereségünk.

Igazából egy meccs van, amit nagyon sajnálok, de ezt mindannyian! A Haladás elleni, az egy kisiklás volt számunkra. Azt meg kellett volna nyernünk, és akkor biztosan megvan a negyedik hely. Azért fájó mindannyiunk számára ez a „csak" ötödik hely, mert nagyon közel álltunk a negyedikhez.

Arról is feltétlenül beszélnünk kell, hogy néhány fiatalnak már tudtam lehetőséget adni a felnőtt csapatban. A Hanusz Boglárka egyértelműen a csapat tagja, ő ugye a legidősebb a juniorok között. A Bárczi Kata, a Mezőfi Brigitta, a Kuti Betti, és a Bán-Farkas Dorottya kapott még lehetőséget ebben a bajnoki szezonban.

A Betti és a Dorottya, ők ketten kaptak több szerepet, mind a kettőjükkel maximálisan elégedett vagyok. A Dodó azon a két meccsen, amikor ő állt a kapuban nagyszerűen teljesített, mind a kettőn óriásit segített a csapatnak!

A Betti, nagyszerűen játszott elsősorban a védekezésben. És mondhatom, hogy majdhogynem hiba nélkül tette azt! Helyettesíteni tudott akár engem, akár a Dudit, és sokat jelentett az, hogy mi tudtunk egyet szusszanni. Egyszerűen nem jelentett problémát, hogy ő a 15 évével védekezik a felnőttek között. Az lehet, hogy így kívülről nem feltűnő, de például amikor engem váltott, nekem eszembe sem jutott, hogy nem oldja meg a feladatát. És ez egy nagydolog egy ilyen fiatal játékosnak!

A Brigi és a Kata, amikor szerepet kaptak úgy gondolom, hogy tisztességgel helyt álltak. Még gólt is dobtak, ami azért ennyire fiatalon nagyon szép teljesítmény az NBI/B –ben.

A Bogi (Hanusz Boglárka) idén kezdő balátlövőnek nőtte ki magát a csaptunkban, voltak olyan mérkőzések, amiben tényleg gólok számában is megnyilvánult az ő tehetsége. De még ő is fiatal, hiszen csak jövőre érettségizik. Még hullámzó a teljesítménye, de 75 góllal járult hozzá a csapat eredményéhez. Védekezésben maximálisan használható volt, és támadásban is folyamatosan fejlődött. Nagyon hasznos tagjává vált ennek a csapatnak. Felnőtt hozzánk! Felnőtt lett! Úgy gondolom, hogy elkezdődött az a folyamat, amelyik arra irányul, hogy a fiatalokat beépítsem a csapatba.

Összegezve. Én mindenképen pozitívan értékelném a felnőtt csapat elmúlt bajnoki évét! Nagyot léptünk előre. Köszönet a csapatnak, a lányoknak hogy végig küzdötték a szezont! Az a jó ebben a csapatban, hogy mindenki nagyon szeret játszani, és tudtunk küzdeni egymásért, a csapatért, a nézőkért, a városért!

Vége a bajnokságnak, hogyan tovább? Ki megy? Ki marad?

A héten még edzésünk van, lesz egy bankettünk pénteken, és ezzel a felnőttnek vége az szezonnak. Augusztusban találkozunk újra, azt hogy milyen összeállításban még nem tudom. Úgy néz ki, hogy a csapat gerince azért marad, maradnak felnőtt játékosok, de következő év már a fiatalokról fog szólni.

A most elért ötödik hely egy kiugróan jó helyezés, ez egy magas mérce, de nekünk a következő bajnoki évben nem az lesz a célunk. hogy elérjük, ezt a helyezést. Hanem az, hogy minél több fiatalnak lehetőséget biztosítsak, hogy beépítsem őket a felnőttek közé, és emellett meg kell maradnunk egy jó középcsapatnak az NBI/B –ben. Ez az elsődleges feladatunk, az elsődleges célunk. Be kell építenünk a fiatalokat a csapatba.

Strand kézilabda?

Még nem tudom. Nagyatádon lesz a kvalifikáció utolsó fordulója augusztusban. Nem tudom, hogy összeáll e csapat. Pihenésre van szüksége mindenkinek, de hát a múlt évben is egy-két napot készültünk, és harmadikak lettünk. Maradjunk annyiban, hogy nem tudom.

Tudod már, hogy kik jönnek, kik mennek a csoportunkból?

Azt tudom, hogy az Érd az nem mehet fel, mert van NBI –es csapata, tehát ők maradnak az NBI/B –ben. A Szekszárd pedig még nem döntött. Az NBII –ből valószínűleg a Kozármisleny jön. De hát majd valamikor júniusban fog eldőlni a dolog. Most ez még csak találgatás.

MarcaliVSZSE_feln_jun_2012-2013

Beszéljünk a juniorokról. Emlékeim szerint úgy indultunk neki a bajnoki szezonnak, hogy az a legfontosabb hogy rutint szerezzenek, hogy ne ijedjünk meg. Ki nem mondva, de az volt a vélekedés, hogy az sem baj, ha utolsók leszünk, mert egy serdülő csapatról van szó - ráadásul csak két szezont játszottak a serdülőbajnokságban! Ezzel szemben a 6-7 helyért harcoltunk a múlt héten!

junior_tabella_2012-2013Szeretném kihangsúlyozni, hogy a junior korosztály 19 éves korig tart! A mi lányaink 14-15 évesek. Ketten vannak, akik idősebbek. Éppen ezért mindenképen egy óriási eredménynek tartom a hetedik helyet!

Olyan meccseket is megnyertek a lányok, ismert csapatok ellen, akik tényleg több szempontból előttünk járnak. Akár a lehetőségeiket, akár a játékosállományukat nézzük. És bizony voltak olyan mérkőzéseink, egy Győrrel, vagy a Fradival szemben ahol teljesen partiban voltunk oda-vissza, és ha a lányok egy kicsit rutinosabbak, akkor bizony mind a két meccset hozhattuk volna. (A Győrtől alig kaptunk ki, a Fradit itthon megvertük, idegenben döntetlen lett!)

Meg kell mondanom őszintén, hogy számomra is óriási meglepetés a szereplésünk. És elsősorban az, hogy fizikálisan így megálltuk a helyünket ezekkel az idősebb, erősebb ellenfelekkel szemben. Azt gondolom most már felfigyeltek a csapatunkra, biztosan jobban fognak készülni ránk! Ez azt jelenti, hogy ott vagyunk, és számolni kell velünk! Ami nagyon komoly dolog egy ilyen fiatal csapatnak!

Mit tervezel a nyárra?

A junior nem fejezi be most, hanem júniusban még edzésben maradunk. Strandkézivel folytatjuk egész hónapban. Lesz június 22-23. –án egy ifjúsági bajnokság Balatonakarattyán, ami egyben egy válogató a 2014-es évi Európa bajnokságra. Ezen tervezem, hogy elindulunk. De az ifi korosztályban! Mindenki belefér, még a Bogi is! (1995-ös születési év az ifi felső korhatár)

Júliusban nyaralnak majd a lányok és augusztusban kezdődik az alapozás. Hasonlóan az elmúlt évhez napi két edzéssel.

Következő bajnoki szezon?

Őszintén remélem, és őszintén hiszem, mivel együtt marad ez a társaság, - csak a Bors Kriszta lesz, aki nagyvalószínűséggel a tanulmányai miatt itt hagy bennünket -, és a többiek maradnak, hogy ez tud lenni még jobb is. Nagyon bízom abban, hogy előrébb tudunk majd menni!

Van egy harmadik csapatod is a tizenkét évesek. Velük, az ősszel kezdtél foglalkozni. Arra kérlek, foglald össze tapasztalataidat velük kapcsolatban.

Nem volt egyszerű feladat számomra, hiszen kezdő edzőként olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy két olyan csapatot kaptam a felnőttet és a juniort, akik már képzettek voltak. Viszont az U12 –nél bizony teljesen a technikai alapoktól kellett kezdenem. A fizikai felkészültségükön is javítani kellett.

Szeptemberben kezdtük a közös munkát és igazából a régiós döntőig jutottunk el, ahol bizony már nagyon komoly csapatokkal találkoztunk. A lányoknak mindenképen tanulságos volt, ez az év. Meggyőződhettek arról, hogy hol tartanak a saját korosztályukban az ellenfeleik.

Szerencsére jól állnak a dolgokhoz, úgy látom mára már igazán csapattá formálódtak. Önmagukhoz képest a lányok sokat fejlődtek. Most is dolgozunk, nem álltunk le, bár már jó néhány hete véget ért számukra a verseny szezon. Júniusban is folytatjuk a munkát, és augusztusban bizony heti három edzéssel kezdjük a felkészülést a következő szezonra.

A végén még szeretnék gratulálni, úgy tudom Téged, a Pirikét és a Manyit beválogatták a nyugat válogatottjába. A hétvégén, Szegeden lesz az NBI/B All Star mérkőzés. Sok sikert! Hajrá Nyugat!

Köszönjük szépen! igyekezni fogunk!

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá Marcali!

Még csak annyit ... Nagyon szépen köszönöm még egyszer a csodálatos közönségünknek, hogy a legnehezebb pillanatokban, és a legnagyobb örömünkben is velünk voltak! Nélkülük nem értük volna el ezt a nagyszerű helyezést! Köszönöm! Köszönjük!

Jövőre is jöjjenek és szurkoljanak nekünk, és segítsék a fiataljainkat abban, hogy megállják a helyüket a felnőtt bajnokságban! És jöjjenek a junior meccsekre is, biztos vagyok abban, hogy sok örömöt szereznek Önöknek majd a játékosaink!

Hajrá Marcali!

{module [99]}

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.