Skip to main content

Beszélgetés Dr. Horváth Lászlóval, Marcali Város Önkormányzati képviselőjével

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2019. július 01. Hétfő, 07:52

horvath l

2016. augusztusban, szeptemberben, és októberben a képviselői ciklusuk félidejében kérdeztem utoljára Marcali Város Képviselő-testületének tagjait. A mandátumunk 2019 októberében lejár ezért sorban megkérdezem Őket az elmúlt 5 évről. Terveim szerint ugyanazokat a kérdéseket teszem fel mindegyiküknek. Most, Dr. Horváth Lászlót, települési kompenzációs listáról bejutott önkormányzati képviselőt kérdeztem.

 

Eltelt öt év, októberben lejár a mandátumod. Összességében milyen volt számodra az elmúlt fél évtized? Arra kérlek foglald össze ezt az időszakot.

 

Képviselőként tagja vagyok a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnak, valamint a jogi bizottságnak. Számos döntés a bizottságokban történik illetve a képviselő-testület döntései is a bizottságokon mennek keresztül. Tudásommal és tapasztalatommal igyekeztem a képviselő-testület és a bizottságok munkáját segíteni a település és az itt lakók érdekében. Sokan megkerestek, akiknek a problémáit jeleztem a testületnek vagy a hivatalnak, de akinek lehetett személyesen segítettem. Reméltem, hogy a város az elmúlt öt évben többet fejlődik, mivel ennek a lehetőségei meg voltak.

 

Véleményed szerint milyen volt Marcali elmúlt 5 éve?

 

A város és az intézmények működtek az Önkormányzati Hivatal szerintem jól ellátta a feladatait, több fejlesztés is történt. Az elkerülő út megépítésével a városon áthaladó forgalom csökkent, de a városban a forgalomszabályozást nem sikerült javítani, ami még megoldásra vár. Sajnos a kórház helyzetében és az egészségügyi ellátásban nem tudtunk eredményt elérni annak ellenére, hogy a város és az országgyűlési képviselő is sokat tett ennek érdekében. Többen ez miatt költöztek el és jó páran vannak még akik ez miatt fontolgatják a költözést. Mindenképpen el kell érni, hogy egy jó színvonalon működő Kórház legyen a városban.

 marcali korhaz

Mi volt a számodra a legfontosabb városi fejlesztés?

 

A legfontosabb fejlesztésnek a GYÉK felújítását tartom. Nagyon ráfért már az épületre a teljes renoválás. Többekkel együtt én is azon csodálkoztam, hogy már évekkel korábban a hatóságok nem zárták be az ott kialakult körülmények miatt. Gondolok itt az épületgépészetre és a mosdókra.

 

A másik fontos fejlesztésnek a szennyvíztisztító felújítását, és a Horvátkúti városrészben a szennyvíz bevezetését tartom. Megjegyzem itt azért több negatívum is volt, több alvállalkozóját nem fizette ki a fővállalkozó alvállalkozója, illetve a Május 1. utcában az útburkolat még mindig nem készült el.

 

Mi az ami számodra negatív történés volt a Városban?

 

Negatív történéséről nem beszélnék, inkább negatívumokról, azaz mi nem történt.

 

Nagyon sokat politikai hova tartozástól függetlenül mondják, hogy 30 éve nem történt semmi Marcaliban.  Természetesen ez így nem igaz de szerintem is elmaradtak fejlesztések amelyeket meg tudott volna a város valósítani.

 

Gondolok itt a belső városrész parkolási gondjainak megoldására. A volt Művelődési Ház illetve Kulturális Korzó közötti területen már rég meg kellett volna építeni egy nagyobb parkolót és annak a forgalmi rendjét is szabályozni. A Petőfi utcában a kormányhivatal előtt és a környékén is gyakorlatilag nem lehet parkolni. A volt belső laktanya területén rengeteg gyalogos köztük idősek, gyermekek, kismamák közlekednek de egyetlen gyalogátkelőhely nincs, ami balesetveszélyes.

 marcalielkerulo

Az elkerülő út megépítésekor a város két végén kiépített útcsatlakozás nem megfelelő, a gyakorlat is igazolta az építéskor megfogalmazott aggodalmakat, már több halálos, illetve súlyos kimenetelű baleset történt. Az elkerülő út állami beruházás volt de a tervezéskor a városnak is rendelkezésre álltak a tervek azokat véleményezhette az Városnak el kellett volna érnie, hogy mind két helyre körforgalmat építsenek. Megjegyezném még az utak és járdák állapotát. Sok helyen a járdák már évtizedek óta töredezettek, az aszfaltburkolat felpúposodott.

 

Indulsz a következő választáson?

 

Igen.

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb