Skip to main content

Gájer Bálint Magyarország legjobb hangjai közt

Írta: Kuti Bettina
Megjelent: 2012. december 20. Csütörtök, 20:15

balint100Városunk újabb büszkeséggel lett gazdagabb. A Marcali születésű Gájer Bálint a híres The Voice meghallgatásán tűnt fel, és most a legjobb 24 tehetséges énekes között tudhatja magát, akik az élő adásokban mérhetik össze tudásukat. A Group 'N' Swing tagja megkeresésünkre rendkívül készségesen és kedvesen reagált, elfoglaltsága ellenére még egy interjút is össze tudtunk hozni, amit nagyon szépen köszönök!

Íme, az interjú:

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy az énekléssel szeretnél foglalkozni?

Pontosan nem tudom mikor fogalmazódott meg bennem először, hogy énekes szeretnék lenni. Egyre többször énekeltem otthon. Leírtam a szövegeket és volt pár kazettám, amiben volt szövegkönyv és elkezdtem énekelni a felvétellel együtt. Nagyjából 18-éves voltam, amikor elkezdtem gyakorolni. Aztán egy kaposvári karaoke versenyen annyira jól éreztem magam a színpadon és annyi jó kritikát kaptam, hogy ott dőlt el, ezzel komolyabban szeretnék foglalkozni.

Először a Megasztárban tűntél fel. Mi történt Veled a két tehetségkutató közt?

A megasztár előtt beiratkoztam egy székesfehérvári jazz szakközépiskolába, ahol Pély Barna volt a tanárom. Ez nagy dolog volt nekem, mert akkor a kedvenceim közé tartozott az United zenekar. Ha jól emlékszem másodéves voltam a suliban, amikor jelentkeztem a versenybe. Pély Barna szólt, hogy jelentkezhetnék a műsorba, akkor ő a zsűriben volt. Elvégeztem a sulit és felvételiztem 2006-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-ének, előadóművész- tanár szakára, ahová felvettek és 2010-ben diplomáztam. Közben különböző buli zenekarokkal jártuk az országot. Fesztiválokon, céges, -városi rendezvényeken és klubokban játszottunk. Amikor elkezdtem az énekelést tanulni, már az első év után csináltunk egy zenekart (Six On The Beach), azóta - nagyjából 12 éve - folyamatosan koncertezem, voltak fellépések belföldön és külföldön is. Gyakorlatilag szinte minden stílusban kipróbáltam magam, mire rátaláltam a Group'N'Swing zenekarra, akikkel lassan 4 éve játszom. Itt dőlt el, hogy a Swing áll igazán közel a szívemhez.

balint

Több tehetségkutató is van országunkban. Miért pont a Voice?

Azért a Voice, mert itt a saját stílusomban maradhatok és nem mellékesen élő zenekarral játszunk minden adásban. Ez tényleg a hangról szól. Nem karaoke-zni kell, hanem lehetőség van olyan feldolgozásokra is, amit eddig még sehol nem hallhatott a közönség. Már az elején látszott, hogy ez most valami új dolog lesz. Szívesebben mértem meg magam olyan énekesekkel, akiknek valóban jó hangjuk van. Izgalmas versenynek ígérkezik!

Mi játszódott le benned az első meghallgatás után?

Az első meghallgatáson a "Moves like Jagger" című Maroon 5 dalt énekeltem. Már az elején fontosnak tartottam, hogy egy olyan verziót csináljunk a dalból, ami eddig még nem hangzott el sehol. Nagyon izgultam, mert bár ugyanúgy a színpadon kell énekelni, mégis sokkal nagyobb tétje van akár egy kis hibának is. Végig az járt a fejemben vajon megfordul-e valaki, ha igen, ki lesz az akivel majd együtt tudok dolgozni. Természetesen annak örültem a legjobban, hogy mind a négyen megfordultak és nagyon pozitív kritikákat fogalmaztak meg. Őszinte leszek, szinte alig emlékszem valamire, abból, ami a színpadon történt a dal közben. Kellett pár óra mire felfogtam, az első lépésen már túl vagyok, jöhet a párbaj.

Miért Caramelre esett a választásod?

Mind a négy mester megfordult, így volt lehetőségem választani. Malek Andi és Caramel volt nálam a két favorit, nem tudtam biztosan ki lesz a jobb választás. Végül az döntött, hogy úgy éreztem Caramel hisz bennem a legjobban, és ő fordult meg először a székével is. Andi hamar feladta az értem folytatott harcot, pedig a műsor egyik lényeges eleme, hogy a mestereknek is küzdeni kell, ha a saját csapatában szeretné tudni a színpadon álló énekest!

Ismertél-e valakit a bejutott énekesek közül, illetve áll-e közel hozzád valaki a műsor szereplői közül?

Elég kicsi ez a szakma, így jó pár énekest ismertem már a csapatból. Szinte mindenkivel baráti a kapcsolat! Nem csak az énekesek, hanem a műsorban dolgozó stáb is jó fej velünk és emellett profi munka is folyik a háttérben.

Mit éreztél a párbajon? Milyen volt együtt dolgozni párbajellenfeleddel, Péter Barbarával?

Barbi is és én is már évek óta énekléssel foglalkozunk, nem ismeretlen egyikünknek sem a színpad. Korban is közel állunk egymáshoz, így emberileg semmi gond nem volt, gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Egy jó produkciót szerettünk volna összerakni, jó énekléssel, egy kis mozgással. Én elégedett vagyok, szerintem kihoztuk a maximumot a dalból. Ami mindenképpen nagy különbség volt az első meghallgatáshoz képest, hogy a párbajon minden pillanatra emlékszem és felszabadultan tudtam énekelni a színpadon. A közönség már az első pillanattól tapsolt, ez már egy sokkal életszerűbb helyzet volt, amit éreztem is magamon. Nagyon élveztem ezt a párbajt, főleg akkor szabadultam fel, amikor kimondták a nevem. Még soha nem voltam élő adásban, főleg nem egy ilyen nagy volumenű műsorban. 7 évvel ezelőtt a megasztárban az első 50-be sikerült bejutnom. Most egy sokkal erősebb mezőnyben, már bent vagyok a legjobb 24-ben. Ez fantasztikus érzés! :-)

Véleményed szerint miben fog megváltozni az életed a Voice után? Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

Ebben a 12 évben mióta az énekléssel foglalkozom, rengeteget dolgoztam, sokat tanultam, több száz koncerten vagyok túl, kb. 15 zenekarral játszottam együtt. Most eljött az idő, hogy csak a swing, boogie, latin és az igényes pop zenével foglalkozhassak. A Group'N'Swing zenekarral már két nagylemezünk megjelent, saját magyar nyelvű dalokkal. Az utóbbi egy évben egyre kevesebb fellépésünk volt. Szerettem volna megmutatni milyen stílust képviselek, ezzel a zenekart is megismertetni a nagyközönséggel. Csak pár rádió játszotta a dalainkat, úgy éreztem ennél több van bennem és a zenekarban is. Ha minden jól alakul, akkor a szóló karrierem és a zenekar karrierje is jobban beindulhat. Lehetőséget szeretnék kapni, hogy azt csináljam, amit a legjobban szeretek, zenélni!

Nagyon szépen köszönöm az interjút! Sok sikert kívánok a zenei karrieredhez, Boldog Karácsonyt, és élményekben gazdag új esztendőt! :-)

Kuti Bettina

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb