Skip to main content

Előzetesben a „távoltartott” férfi

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2013. november 21. Csütörtök, 10:00

rendorGyermekei értelmi fejlődését is veszélyeztette a férfi - aki megszegte a távoltartás szabályait - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ahogy azt korábban közöltük, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére érkezett egy segélyhívás 2013. november 16-án este 20 óra 04 perckor. A „vonal végén" lévő személy – hangjából ítélve gyermekkorú - bemutatkozott, egy utca, házszám bemondását követően tájékoztatta a hívást fogadó ügyeletes rendőrt, hogy édesapja meg akarja verni édesanyját. A segélyhívás ugyanazzal a gyerekhanggal rövid idő elteltével megismétlődött.

Több alkalommal próbálták visszahívni a számot, eleinte kicsengett, de nem vette fel senki, majd később már csak üzenetrögzítő jelentkezett. Az ügyeletes tisztek és tiszthelyettesek az Integrált Portál Alapú Lekérdező Rendszerben kereséseket végeztek a lakcím és életkor alapján gyermekkorú személyek vonatkozásában.

Rövid időn belül találtak egy balatonboglári címet, a fonyódi járőrök azonnal a megadott címre indultak, ahol valóban egy családi veszekedés zajlott és bántalmazás is történt. A segítséget kérő kisfiút is megtalálták a helyszínen, aki elmondta, hogy attól félt, édesapja őt is és testvéreit is bántani fogja, ezért kért segítséget. Az apát előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra és az édesanya kérésére vele szemben ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak.

Az édesapa azonban 2013. november 18-án megszegte az ideiglenes távoltartás szabályait, hazament családjához. A rendőrök a férfit előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra és – őrizetbe vétele mellett - ellene kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A rendőrség a gyanúsított kihallgatását követően előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Kaposvári Járásbíróság 2013. november 20-án elrendelt.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb