Vádemelési javaslatok ...

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2014. február 14. Péntek, 12:26

rabi2 2

Vádemelést javasol a rendőrség három ügyben is, a lezárult nyomázásokat követően.

 

Lezárult a nyomozás a somogyvári nő ellen, aki Kaposváron a Kossuth téren egy idős férfitől próbálta megszerezni értékeit.

A Kaposvári Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy somogyvári lakos ellen.

Ahogy azt korábban közöltük, a 39 éves nő 2014. január 22-én 11 óra 45 perc körüli időben Kaposváron a Kossuth téren egy idős férfi ruházatából próbálta megszerezni értékeit. A sértett segítségért kiabált, közben a hölgyet próbálta ellökni magától, aki tovább erőszakoskodott vele, és a dulakodás közben elszakította a bácsi nadrágját. A nő megfenyegette a sértettet, hogyha nem adja oda neki a pénzét, akkor meggyilkolja. Az idős ember segítségére siető járókelők hatására a hölgy a pályaudvar irányába távozott. A kiérkező rendőrök néhány percen belül a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N. Szilviát, akit a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállítottak és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A Kaposvári Járásbíróság elrendelte a terhelt előzetes letartóztatását.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az eljárást 2014. február 11-én befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségre.

Késsel támadt élettársára a kaposvári férfi.

A Kaposvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakos ellen.

sts keses 1 0

A rendelkezésre álló adatok alapján a 43 éves férfi 2014. január 20-án 19 óra 30 perc körüli időben előzetes szóváltást követően otthonukban egy konyhakést dobott élettársa lába mellé. A kés a parkettába fúródott. Ezt követően egy másik kést vett magához, mellyel több alkalommal szúró mozdulatot tett a nő felé, azonban a sértettet azzal nem érte el. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint a gyanúsított cselekményével élettársának nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozhatott volna. Az egyenruhások U. Lászlót elfogták, a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították, és – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az eljárást 2014. február 11-én befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

Bíróság előtt felelhet a három fiatalkorú lány.

A Siófoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két fiatalkorú lány-, kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig egy harmadik társuk ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. július 25-én 6 óra és 7 óra közötti időben három lány Siófokon a hajóállomásnál lévő parknál sétált, amikor egy földön alvó párra lettek figyelmesek. A 16 éves lány a páros férfi tagjához lépett és nadrágjának zsebéből eltulajdonította mobiltelefonját a telefontokkal együtt, majd távoztak. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást, melynek eredményeképpen személyleírások jutottak a birtokukba, azonban az elkövetők személyazonosságára vonatkozóan információval nem rendelkeztek. Még aznap, 2013. július 25-én 10 óra 20 perckor egy siófoki drogériából érkezett bejelentés, mely szerint lopáson értek tetten két személyt, akiket a helyszínen visszatartanak. A kiérkező egyenruhások ellenőrizték a 15 éves és 17 éves lányt, akikre illett a hajnali bűncselekmény elkövetőiről adott személyleírás. Az intézkedés során az egyiküknél előkerült az eltulajdonított telefon tokja. A rendőrök a két lányt a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, ahol mindkettőjüket – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során felmerült adatok alapján a nyomozók beazonosították a harmadik lányt, aki a földön alvó férfitől a mobiltelefont eltulajdonította. Őt a rendőrök – szintén szabadlábon hagyása mellett – kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Siófoki Rendőrkapitányság az eljárást 2014. február 13-án befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kaposvári Járási Ügyészségre.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb