Skip to main content

Hírek Somogyból

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2014. április 22. Kedd, 12:21

rendor

Menekülő siófoki motoros

A siófoki rendőrök 2014. április 21-én Siófokon ellenőrzés alá akartak vonni egy segédmotor-kerékpárost, aki haladása során nem viselt bukósisakot. A jármű vezetője a rendőrautó megkülönböztető fény és hangjelzését, illetve a STOP! Állj! jelzést figyelmen kívül hagyta és megpróbált elmenekülni, a rendőri intézkedés alól kivonni magát.

Menekülése során elvesztette egyensúlyát és elesett járművével. Esése után futva megpróbált tovább menekülni, azonban az egyenruhások elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Kiderült, hogy a 23 éves L. Rómeót a Siófok Rendőrkapitányság 2015. január 27-ig eltiltotta a járművezetéstől. A fiatalembert járművezetés eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt – a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig – a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

Toponári garázdaság

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított 2014. április 21-én garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kaposvári férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. április 21. napon 19 óra körüli időben a Kaposvár-Toponáron egy helyi presszóban egy 35 éves férfi hangoskodott, majd a pultos hölgyet szidalmazta, földhöz vágta a nála lévő sörösüveget, mely cselekménye az ott lévő személyekben megbotránkozást keltett. H. Szilárdot a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, majd – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Pozitív eredményt mutattak a szondák.

A Taszári Rendőrőrs egyenruhásai 2014. április 21-én 12 óra körüli időben Nagyberki településen ellenőriztek egy kerékpárral közlekedő férfit. Az 59 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben újabb alkoholszondás ellenőrzést végeztek. A rendőröknek elismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt kerékpárra ült, vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A nagyatádi rendőrök 2014. április 21-én hajnali 4 óra 30 perc körüli időben ellenőriztek egy személygépjárművet és vezetőjét. A 33 éves férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezt követően előállították a rendőrkapitányságra. A további alkoholszondás ellenőrzést követően a férfi vezetői engedélyét bevonták és ellene büntetőeljárást indítottak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Rendőrkézen a tabi és a marcali szabálysértő.

A tabi rendőrök 2014. április 20-án 16 óra 45 perc körüli időben Tab belterületén egy segédmotorral közlekedő helyi lakost ellenőriztek. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy az 56 éves férfit a Kaposvári Törvényszék 2015. június 15-ig eltiltotta a járművezetéstől. K. G-t az egyenruhások elfogták, a Tabi Rendőrőrsre előállították, és – szabadlábon hagyása mellett – ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Marcali belterületén a rendőrök 2014. árpilis 20-án 18 óra 56 perckor egy személygépjármű vezetőjét ellenőrizték. A 23 éves helyi férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel céljából a Marcali Rendőrkapitányságra előállították, ahol ismét pozitív értéket produkált. G. R. ellen a rendőrség – szabadlábon hagyása mellett – szintén szabálysértési eljárást indított.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb