Szélvihar után tűzesetek a megyében

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2014. május 21. Szerda, 08:06

katasztrofavedelem

Lángra kapott egy lekaszált füves terület Tikos településen kedden délután, másfél órával később Toponár külterületén a meggyulladt zöldhulladék adott munkát a tűzoltóknak.

Tizennégy óra után tárcsázta a bejelentő a 105-ös segélyhívót, s arról tájékoztatta a műveletirányítási központ ügyeletesét, hogy - Tikos községben - egy ingatlan hátsó kertjében mintegy 300 négyzetméteren ég az avar. A lángra kapott aljnövényzet erdősávot valamint egy szalmával teli pajta veszélyeztetett. A kiérkező marcali tűzoltók előtt két rendőr kéziszerszámokkal megakadályozta, hogy a tűz átterjedjen a melléképületre, majd az egység vízsugárral és szikracsapóval elfojtotta a tüzet.

Másfél órával később a kaposvári tűzoltókat riasztották, akik egy gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak Toponár és Fészerlak közötti külterületen összehordott hulladék oltásához. Erőgéppel nem tudták szétbontani a két méter magas szeméthalmokat, így az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a 300 négyzetméteren lángoló zöldhulladékot.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb