Körülhatárolták a tüzet a zalaszentiváni húsüzemben

Írta: mti
Megjelent: 2014. május 22. Csütörtök, 04:33

D  VG20140521004

Nagykanizsa, 2014. május 21., szerda (MTI) - Estére körülhatárolták a tüzet zalaszentiváni húsüzemben, amely személyi sérüléssel nem járt, de jelentős anyagi kárt okozott - közölte szerda este a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

 

A kora délután kigyulladt, szendvicspaneles tetőszerkezetű épülethez nagy erőkkel, Zalaegerszegről Körmendről és Keszthelyről összesen nyolc járművel érkeztek a tűzoltók. Két vízsugárral kezdték meg az oltást, ehhez megbontották a tetőszigetelést is, hogy elérjék a tűzfészket.

A tűzoltók tizenöt szarvasmarhát menekítettek ki a területről, és az oltás során két gázüzemű targoncát is kihoztak.

A mintegy 600 négyzetméteres, faszerkezetű tetőzetről két helyen a gyártócsarnokba is betört a tűz, a továbbterjedését a tűzoltók akkor meg tudták fékezni. Később a tetőszerkezet fele beomlott, ami után munkagéppel megkezdték az épület bontását, miközben kilenc vízsugárral folyamatosan oltották a lángokat.

Közel négyórányi munka után, este hat óra körül sikerült a tűzoltóknak körülhatárolni a vágóhídon keletkezett tüzet, amely feltételezhetően a raklapok tárolására szolgáló épületrészben keletkezett.
A tűz nagyságára jellemző, hogy a füstje kilométerekre, Zalaegerszegen is látható volt.

Estére a riasztási fokozatot visszaminősítették és egy-egy fecskendős jármű visszatérhetett Körmendre és Keszthelyre, de a helyszínen maradt tűzoltók az esti órákban is folytatták az oltást.

MTI Fotó: Varga György

D  VG20140521010

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb