Rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2014. július 16. Szerda, 11:43

rendor

A fonyódi rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárásokat.

A fonyódi egyenruhások 2014. július 15-én 15 óra 40 perckor ellenőriztek egy járművezetőt. Kiderült, hogy a férfi úgy vett részt az általa vezetett teherautóval a közúti forgalomban, hogy annak vontatmánya nem az eredeti, egyedi azonosítóval volt ellátva, hanem egy, nem hatóság által kiállított - műanyag - forgalmi rendszámot helyeztek fel rá. Az 50 éves külföldi állampolgárt a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Szintén a fonyódi rendőrök indítottak eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 54 éves somogyvári lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. július 15-én 15 órát megelőző időszakban - pontosabban meg nem határozható időben – ismeretlen tettes behatolt egy somogyvári lakóház körbekerítetlen telkére, majd az ott található egyik melléképület féltetőjét elbontotta, és annak fa elemeit eltulajdonította. A rendőrök az adatgyűjtés során felmerült információk alapján eljutottak egy helyi lakoshoz, aki elkövette a bűncselekményt. H. Károlyt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Élettársi féltékenységből bántalmazás.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság eljárást indított 1 rendbeli személyi szabadság megsértése bűntett, 1 rendbeli zaklatás bűntett és 1 rendbeli könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy iharosberényi férfi ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 15-én 15 óra 15 perc körüli időben Iharosberény településen egy 38 éves helyi férfi élettársát - szóváltást követően -tettleg bántalmazta, megcsavarta a kezét, megpofozta, valamint ököllel megütötte. Majd a sértettet a férfi nem akarta kiengedni a lakásból, azonban a nő egy óvatlan pillanatban a férfi figyelmetlenségét kihasználva kiszaladt a házból. A sértett elmenekült az utcában lakó rokonához, élettársa utána ment, a ház ajtaján dörömbölt. Amikor a sértett és rokonai hívták a rendőröket, akkor a férfi távozott.

Az egyenruhások B. Sándort otthonában elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá kezdeményezték előzetes letartóztatását

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb