Skip to main content

Vízirendőrök jelentik ....

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2014. július 24. Csütörtök, 10:41
vizirendor head
Csecsemő a mentett hajón. A balatonfüredi vízirendőrök egy 9 személyes társaságon segítettek, akik vitorlásának motorja elromlott.

A balatonfüredi vízirendőrök 2014. július 23-án 16 óra 40 perc körüli időben a Balatonfüred előtti vízterületen észleltek egy vitorlást, amely segítségre szorult. A helyszínen kiderült, hogy a kishajó motorja tönkrement, a gyenge szél miatt önerőből a kikötőbe bejutni, manőverezni nem tudtak vele. A hajón összesen 9 személy tartózkodott, köztük egy csecsemő is. A hajóvezető a vízirendőrök segítségét kérte. A járőrhajóval a vitorlás kishajót vontára vették, majd a Koloska-Marina Kikötőbe vontatták és mindenkit biztonságba helyeztek. Senki sem sérült meg, a Balaton ezen szakaszán I. fokú viharjelzés volt érvényben.

A fonyódi vízirendőrök homokpadon fennakadt hajón segítettek.

A fonyódi vízirendőrök 2014. július 23-án 18 óra körüli időben a Balatonboglár előtti vízterületére indultak. A helyszínen négy személy tartózkodott egy vitorlás kishajón, mely a parttól körülbelül 200 méterre a sekély vízben, a homokpadon fennakadt. Mivel önerejükből nem tudtak a homokpadról leszabadulni, ezért telefonon segítséget kértek. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vitorlás kishajót a rajta lévő négy személlyel együtt vontára vették, a homokpadról lehúzták, majd a mélyebb vízre vontatták. A vitorlás vezetőjével szemben a mederfenék érintése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az esemény időszakában a Balatonboglár előtti vízterületen I. fokú viharjelzés volt érvényben.

A siófoki vízirendőrök segítettek egy árboc-törött hajón.

A siófoki vízirendőrök 2014. július 23-án 15 óra körüli időben a Siófok előtti vízterületre indultak szolgálati kisgéphajójukkal, mivel a bejelentés alapján egy hajóvezető árboctörést szenvedett. A rendőrök a helyszínen két férfit találtak a törött árbocú hajón, melyet vontára vettek és kivontattak a siófoki Stefánia kikötőbe, ahol biztonságba helyezték. A férfiak nem sérültek meg, az esemény időszakában az adott területen I. fokú viharjelzés volt érvényben.

Hiába evezett a kikötő felé, a szél a nádas felé sodorta Balatonalmádinál.

A balatonfüredi vízirendőrök 2014. július 23-án 18 óra 30 perc körüli időben a Balatonalmádi előtti vízterületre mentek, mert észlelték, hogy a II. fokú viharjelzés ideje alatt egy csónak haladt a kikötő felé, azonban annak utasa hiába evezett, a felerősödő szél a nádas felé sodorta. A 69 éves csopaki férfi elmondta a rendőröknek, hogy vízijárműve elektromos motorja meghibásodott, evezve pedig nem tudott partot érni. Az egyenruhások a csónakot vontára vették, és a közeli kikötőbe vontatták, ahol utasával együtt épségben biztonságba helyezték.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb