Skip to main content

Több mint félszáz esethez vonultak eddig a somogyi tűzoltók

Írta: SMKI
Megjelent: 2015. július 25. Szombat, 21:18

katasztrofavedelem

A vihar Marcali térségét érte el először, majd a balatonboglári és a siófoki tűzoltóknak adott munkát. A Balatonnál jelentős károkat okozott az erős szél. A magyar tenger partján a kaposvári tűzoltók nyújtanak segítségét a károk felszámolásához.

 

Egy 8 méter magas szilvafa hasadt ketté Marcali Rózsa utcájában. A fa letört ágai leszakították a telefonvezetékeket.

 

Somogyszentpálon egy villanyoszlopot is kidöntött a vihar.

 

Balatonfenyves és Imremajor között fa dőlt egy vonat elé, a vasúti sínekről a balatonboglári tűzoltók távolították el az akadályt.

 

Balatonszárszón vasúti felsővezetéket szakított le a szélvihar, s a szikrázó vezeték meggyújtotta a sínek mellett a száraz aljnövényzetet. A siófoki tűzoltók oltották el a még izzó avart.

 

Szántód, Aranyhíd utcájában egy nyolc méter magas fenyő foglalta el a fél úttestet, a siófoki tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, majd újabb helyszínre siettek.

 

Siófokon, a Petőfi sétányon és Balatonszárszón is parkoló autókat rongált meg a lezuhant faág.

 

Míg Balatonszárszón két húsz méteres fenyő dőlt rá egy lakóházra. A siófoki egységek eltávolították a kidőlt fákat, majd egy forgalmi akadályt képező tizenöt méteres fától is mentesítették az úttestet.

 

Balatonszemes Kikötő utcájában egy háromszintes társasház lemez fedését tépázta meg a vihar, a balatonboglári tűzoltók segítettek a helyreállításban. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb