Skip to main content

Vitorlások ütköztek. Vádemelést javasolnak a balatoni vízirendőrök

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2016. január 09. Szombat, 08:15

hajo6 0

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott vízi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése vétség, valamint vízi cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt két budapesti lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 3-án 6 óra és 7 óra 30 perc közötti időben a badacsonyi kikötő előtti vízterületen nagy sebességgel egymás felé haladó vitorlások összeütköztek, gondatlanul veszélyeztetve ezzel a balesetben részes hajókon tartózkodó személyek életét, testi épségét. Az ütközés következtében az egyik hajó orra a másik vitorlás oldalának ütközött, és a horgonykamra falát a vízvonal felett beszakította. A kárt okozó kishajó vezetője a baleset helyszínén nem állt meg, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, hanem az eredeti haladási irányát megváltoztatva folytatta útját. A vízirendőrök mindkét hajó vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán az eljárást 2016. január 5-én befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

hajo2a

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb