Rövid időn belül lezárult a nyomozás a siófoki telefonlopások gyanúsítottja ellen

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2016. április 23. Szombat, 09:13

rendor

A Siófoki Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatott egy szabadhídvégi lakos ellen.

 

Ahogy azt korábba közöltük, 2016. április 11-én 10 óra körüli időben egy siófoki áruházban a 21 éves fiatalember egy mobiltelefont vitt a próbafülkébe, ahol arról az áruvédelmi eszközt lefeszítette, majd a telefont a tartozékaival együtt az üzletben elrejtette azért, hogy azokat a későbbiekben eltulajdoníthassa. A biztonsági őr azonban cselekménye közben tetten érte és értesítette a rendőrséget. K. Kálmánt a körzeti megbízottak a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Néhány nappal később, 2016. április 19-én 15 óra és 16 óra közötti időben ugyanez a férfi az egyik mobiltelefon-szolgáltató üzletében kihelyezett bemutató készülék rögzítő zsinórját elvágta, és a telefonnal a zsebében a boltból elmenekült. A rendőrök a helyszín közelében fogták el, az eltulajdonított készüléket is megtalálták nála. A járőrök szintén előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

A Siófoki Rendőrkapitányság az eljárást 2016. április 21-én befejezte, és a nyomozati iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb