Négy ember életét mentette meg a siófoki vízirendőr

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2016. november 24. Csütörtök, 08:08

vizirendor head

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére 2016. november 23-án 19 óra 27 perckor bejelentés érkezett, hogy Siófoknál, az Aranypart előtti vízterületen egy csónakból többen a vízbe estek.

 

Olasz Gergely rendőr főtörzsőrmester megkülönböztető jelzés használatával azonnal a helyszínre indult. A parttól mintegy 1200 méterre, a 4,8 méteres vízmélységnél egy csónakot talált, ahonnan a horgászok kihajolva két embert tartottak, hogy ne süllyedjenek el, mivel őket kiemelni nem tudták. Elmondták a rendőrnek, hogy rajtuk kívül még többen is lehetnek a vízben. Ekkor a vízirendőr rögtön a 100 méterrel távolabb lévő felborult csónakhoz sietett, ahol ketten próbáltak a csónakba kapaszkodni, de egyikükkel már beszélni sem lehetett és kezdett elmerülni a Balatonba.

 

Az egyenruhás mindkettőjüket a szolgálati kisgéphajóba emelte, majd a horgászok segítségével a másik két embert is kihúzta a hideg vízből és a kikötőbe vitte őket. A négy férfi annyira kihűlt, hogy a mentőszolgálat munkatársai ellátásukat követően mindannyiukat kórházba szállították.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb