Ausztriában fogták el a rablás miatt hat év fegyházra ítélt marcali nőt

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2021. április 20. Kedd, 08:36

marcal ugyeszseg

Európai elfogatóparancs alapján egy Felső-Ausztriában található kisvárosban fogták el azt a harmincas éveiben járó marcali nőt, akivel szemben korábban a Marcali Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

 

 

A vádirat lényege szerint a nő, édesanyja és a velük élő férfi 2014 májusában szórakozni indultak. Egyik ismerősüket a sértett szállította a szórakozóhelyre, akiről a vádlottak időközben megtudták, hogy nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál, mivel a férfi közvetlenül az indulás előtt értékesített egy gépkocsit. A vádlottak emiatt az este folyamán elhatározták, hogy a férfit a házukba csalva kirabolják.

 

A három vádlott és a sértett a hajnali órákban tértek vissza a vádlottak által lakott házba, ahol nő anyja szóval tartotta és itallal kínálta a férfit, mialatt a konyhában másik két társa nyugtató hatású tablettákat oldott fel egy üdítőben, amit megitattak a gyanútlan sértettel. A bódító hatású italtól a férfi rövid időn belül elaludt, így a vádlottak akadálytalanul el tudták venni a ruházatába rejtett készpénzt, és egy nyakláncot.

 

A marcali rendőrök az eset után néhány napon belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A három vádlott a nyomozás és a 2014 novemberében történt vádemelés során mindvégig fogva voltak, azonban a bírósági eljárásban lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el velük szemben.

 

A Marcali Járásbíróság az ügyben 2016 februárjában hirdetett ítéletet, melyben – a vádirattal egyező minősítés mellett - a férfival szemben öt év, míg a nővel és anyjával szemben hat - hat év börtönbüntetést szabott ki, mellyel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A bíróság – mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre – a lakhelyelhagyási tilalmat feloldotta, holott az ügyészség a kiszabott hosszabb tartamú szabadságvesztés miatt a vádlottak ismételt letartóztatására tett indítványt.

 

A szabadlábra került nő végül nem várta meg, hogy a Kaposvári Törvényszék által jogerősen fegyház végrehajtási fokozatúra súlyosított ítéletet végrehajtsák rajta, megszökött és külföldön rejtőzött el. Az elítéltet végül a Kaposvári Törvényszék által kibocsátott európai elfogatóparancs alapján az osztrák hatóságok egy felső-ausztriai kisvárosban fogták el 2021. április 9-én.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb