9 hónap börtönbüntetés eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2021. augusztus 05. Csütörtök, 03:25

Ugyesz

A Kaposvári Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 56 éves Kaposvár környékén élő férfit.

 

 

A büntetett előéletű, jogosítvánnyal nem rendelkező vádlottat a Kaposvári Járásbíróság 2021 májusában ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre és 1 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

A férfi azonban az alig egy hónapja kiszabott eltiltás ellenére 2021 júniusában Kaposvár belterületén ismételten személygépkocsit vezetett, ráadásul ekkor is ittas volt, amit még az a körülmény is súlyosbított, hogy az autóban egyik rokonán kívül még négy kiskorú gyermeket is szállított, amikor a kaposvári rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták.

 

A Kaposvári Járásbíróság a hétfői napon bíróság elé állítás keretében meghozott ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 9 hónap börtönbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint további 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása – a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának felemelése – érdekében, míg a védelem enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb