Skip to main content

Egy újabb eltiltás hatálya vezető sofőrt állított bíróság elé az ügyészség

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2021. szeptember 01. Szerda, 08:50

Ugyesz

A Kaposvári Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal 40 éves férfival szemben, akit közel 2 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert a korábbi büntetését figyelmen kívül hagyva gépkocsit vezetett.

 

 

A vádlottat a Kaposvári Járásbíróság még 2013-ban ítélte el nagyobb tárgyi súlyú lopások miatt, ugyanis a férfi egy több mint tíz főből álló bűnbandát vezetett, amely külterületi transzformátorok réztekercseinek ellopására specializálódott. A vádlottat ezért 6 év börtönre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték, mivel a bűncselekmények elkövetéséhez a társaival együtt gépkocsit használt.

 

A vádlottal szemben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás a 2017-ben történt szabadulásával kezdődött, így a büntetés hatálya alatt állt akkor is, amikor 2021 júliusában Kaposvár környékén személygépkocsit vezetett, és a rendőrök ellenőrizték.

 

A Kaposvári Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit 1 év 9 hónap börtön fokozatú – 3 évi próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb