Előre bejelentettük, de így is sok volt az "érdeklődő"

Írta: SMRFK
Megjelent: 2021. november 22. Hétfő, 12:11

IMG 5508 0

Ahogy arról korábban tájékoztatást adtunk, a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. november 19-én Somogy megye közúti forgalmát ellenőrizték drónnal, civil- és járőrautókkal. Az ellenőrzés a 61-es és a 610-es útvonalra koncentrálódott a legnagyobb mértékben.

 

 

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. Az ellenőrzést tizennégy civil- és járőrautó, valamint egy drón segítette.

 

A rendőröknek többek között a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

 

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb