Skip to main content

Ítélet született a Marcaliban játékfegyverrel rabló nő ügyében

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. május 03. Kedd, 08:21

kép2

A Marcali Járási Ügyészség vádemelését követően a napokban hirdetett ítéletet a bíróság annak a harmincas éveiben járó, letartóztatásban lévő nőnek az ügyében, aki egy fegyvernek látszó játékpisztollyal rabolt ki két kiskorút Marcaliban.

 

 

A vádlott 2020 szeptemberében Marcaliban testvére lőfegyvernek látszó, airsoft játékpisztolyával útonálló módon feltartóztatott két fiatal fiút, majd a fegyverutánzatot rájuk irányozva felszólította őket pénzük átadására. A fiatalok először nem vették komolyan a vádlottat, azonban amikor a nő egyre agresszívebben követelte a pénz átadását, végül 6.000,-Ft-ot meghaladó összeget adtak át a vádlottnak.

 

A vádlottat azonban rövid időn belül elfogták a marcali rendőrök, akitől a játékfegyver és a rablás útján megszerzett pénz is előkerült, így a kár nagyrészt megtérült.

 kép1

A vádlottnak a bíróság előtt egy tatabányai ügy miatt is felelnie kellett, mivel 2019 nyarán Oroszlányban amfetamin és marihuána tartalmú kábítószereket vásárolt, majd azok elfogyasztása után, bódult állapotban vezette a gépkocsiját.

 

A Marcali Járásbíróság a bírósági szakban egyesített bűnügyben a napokban hirdetett ítéletet, melyben az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a nőt, akivel szemben 6 év 6 hónap fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki, illetőleg végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

A fotók a nyomozó hatóság szemléjén készültek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb