Hamis órák és rizsbor az üzletekben

Írta: NAV
Megjelent: 2022. május 18. Szerda, 01:27

cats nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Pest megyében óraüzleteket és vegyeskereskedéseket ellenőriztek, amelyekben hamis Casio karórákat, Apple okosórákat és engedély nélkül árusított rizsbort foglaltak le.

 

 

A pénzügyőrök az egyik óraüzletben az eladásra kínált, különböző Casio órákra figyeltek fel, míg egy másik kereskedésben a raktárban eldugott Apple okosórákat és fülhallgatókat találtak. A szakértő az órákról és az okoseszközökről megállapította, hogy az értékesnek látszó áruk valójában hamisítványok. Az 1,6 millió forint értékű, több mint 1 000 darab Casio és Apple Watch terméket lefoglalták, és mindkét esetben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek.

 

Az ellenőrzések a vegyesboltokban folytatódtak, ahol a nyilvántartás szerint nem volt készleten jövedéki termék. A NAV munkatársai azonban két helyszínen, az élelmiszerek közé rejtve összesen 750 üveg, több mint kétmillió forint értékű rizsbort találtak. A tulajdonosok a termékek származását, eredetét nem tudták igazolni, ezért az árukat lefoglalták, és mindkét esetben költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb