Skip to main content

Tarolt a szerda esti vihar Somogyban

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. május 26. Csütörtök, 09:30

cats tuo

212 segélykérő hívás érkezett a megyei műveletirányítási központba viharkárok miatt csütörtök reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen azonban a jég rongálta meg a lakóházak tetejét. A károk felszámolása jelenleg is folyamatban van.

 

 

Sok munkát adott a szerda esti vihar a somogyi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak: reggel hét óráig 90 esetet sikerült felszámolnia az egységeknek. Főként kidőlt fák eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét a megyében.

 

Jelenleg nyolcvanhárom káreset felszámolása van folyamatban. A legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére, Jákóra és Kiskorpádra is várták a tűzoltókat.

 

A jég több palatetős lakóépület tetejét megrongálta Kiskorpádon és Jákóban, ahova siófoki és marcali hivatásos tűzoltókat rendeltek át az éjszaka folyamán. Munkájukat nagybajomi és böhönyei önkéntes tűzoltók, valamint helyi ácsok segítették: házról házra járták a település utcáit, eltávolították a jég által megrongált pala- és cserépfedést, és közreműködtek a tetők ideiglenes lefóliázásában. A beázott házak lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztetek, valamint Kiskorpádon a kultúrházban töltötte az éjszakát egy család.

 

A két településen jelenleg is tart a károk felszámolása, a beavatkozó állomány létszámát dombóvári és keszthelyi hivatásos tűzoltókkal növelte az igazgatóság.

 

Fotó: SMKI

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb