Skip to main content

Jelentős mennyiségű kábítószert csempésztek Magyarországra

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. május 30. Hétfő, 08:40

cats ugyesz

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal férfival és román állampolgárságú élettársával szemben, akik jelentős mennyiségű extasy tablettát hoztak be Németországból azzal a céllal, hogy a kábítószer Magyarországon történő forgalomba hozatalával pénzhez jussanak.

 

 

A vádlottak Németországban ismerkedtek meg egymással, ahol mindketten éleltvitelszerűen éltek és dolgoztak. Később párkapcsolat alakult ki közöttük, ugyanakkor a páros legális jövedelme külföldi életvitelük költségeinek fedezésére nem volt elegendő, ezért 2021 júniusában megállapodtak abban, hogy megélhetésüket – legalábbis részben - kábítószer-kereskedelemből fogják biztosítani.

 

A vádlottak ezután egy ismerősükön keresztül kerültek kapcsolatba egy külföldi kábítószer-kereskedővel, akitől 928 gramm extasy tablettát és 2 gramm kokaint vettek át, melynek csak egy részét fizették ki az eladónak, mivel abban állapodtak meg, hogy a teljes vételárat majd az értékesítést követően egyenlítik ki.

 

A vádlottak ezután a kábítószert bepakolták az autójukba, majd Magyarországra indultak úgy, hogy a nő az utazás során fogyasztott is az átvett kokainból. A vádlottak a beszerzett kábítószereket egy dél-baranyai községbe akarták szállítani, azonban a nyomozó hatóság Barcs külterületén közúti ellenőrzés alá vonta őket, majd a gépkocsijukban lévő kábítószert lefoglalta, így azt a vádlottak végül nem tudták forgalomba hozni.

 

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, továbbá a magyar állampolgár férfival szemben közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb