Csaknem kétezer-ötszáz gyermeknapi érdeklődő a tűzoltóságokon

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. május 30. Hétfő, 15:47

6294b79c7d9f35.64765688

A szakadó eső sem szegte kedvét a somogyi családoknak, hogy gyermeknapon meglátogassák hőseiket. Huszonhét somogyi tűzoltólaktanya gyermekzsivajtól volt hangos vasárnap.

 

 

Esőkabátba és gumicsizmába bújva – miután minden pocsolyába beleugrottak – a tűzoltók bőrébe bújtak a gyerekek: felpróbálták a védőruhákat, munkába állították szüleiket a puttonyfecskendőnél, célba lőttek vízsugárral, a veszélyes anyagok jelöléseiből álló kirakó pedig közös program volt a családoknak.

 

Több próbariasztást is láthattak a nap folyamán az érdeklődők, de számos alkalommal éles riasztásnak is részesei lehettek, a szombat éjszakai vihart követően ugyanis többször kérték a tűzoltók segítségét vasárnap. Így a szirénázó tűzoltóautóknak integető gyerekek megismerkedhettek a tűzoltás módszereivel, a beépített tűzjelző berendezések működésével, míg az egységek a károk felszámolásán dolgoztak.

 

Sőt a modern technika segítségével kicsik és nagyok egy élethű lakástűz kellős közepébe is csöppenhettek és a virtuális világban együtt menekülhettek a bajba jutott lakókkal, a füsttel teli épületből. A kéményseprők lakosságtájékoztató sátra sem maradt egy pillanatra sem kíváncsiskodók nélkül.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb