Skip to main content

Célt tévesztett nyílvessző veszélyeztette az autóban utazó négytagú családot

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. július 12. Kedd, 09:59

kép2

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, akinek a célt tévesztett nyila eltalálta egy arra közlekedő család autóját.

 

 

A vádlott 2022 áprilisában balatoni nyaralójának kertjében lőtt célba egy csigás íjjal úgy, hogy a céltáblát, illetőleg a nyílvesszőt felfogó gumitáblát a kert végében állította fel a 7-es számú főút irányába.

kép1

A férfi ugyanakkor nem ügyelt arra, hogy ha a nyílvesszővel nem találja el legalább gumitáblát, akkor az – a közlekedőket veszélyeztetve - akadálytalanul ki tud jutni a főútra, mivel az ingatlant határoló drótkerítés a nagy erejű nyílvesszők felfogására nem alkalmas.

 

Ahogy az várható volt, hiába volt gyakorlott íjász a vádlott, a célba lövés során az egyik nyílvessző a céltábláról tovább pattant, és a kerítésen keresztül a 7-es számú főút felé repült el, ahol a belső forgalmi sávban éppen elhaladó, négytagú családot szállító személygépkocsi jobb oldali első kerékjárat ívébe fúródott.

 

Az autót vezető családfő ugyanakkor rögtön észlelte az esetet, és félre állt, így baleset nem következett be.

 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb