Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. augusztus 08. Hétfő, 12:01

62f0db7e8abc38.03180709

Harmincnyolcszor riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt napokban. A száraz időben a megye több pontján is szabadtéri tüzek oltása adott munkát a tűzoltóknak.

 

 

Összesen tizennyolc tűzesetnél és tizenhárom műszaki mentésnél volt szükség az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba a hétvégén hét téves jelzés is érkezett.

 

Pénteken, egy másfél hektáros akácerdő területén égett az aljnövényzet csaknem ötezer négyzetméteren, Bakháza külterületén. A nagyatádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral, több, mint egy óra alatt oltották el a tüzet.

 

Égett a száraz aljnövényzet Kaposhomokon, a Telekhegyen és a lángok átterjedtek egy kilenc négyzetméteres faházra is péntek délután. A kaposvári hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a közeli lakóházakra.

62f0db8adc6594.58806666

Hulladék és a száraz növényzet égett Kaposváron, a Nádasdi utcában péntek délután. A tűz egy melléképület tetejét is elérte. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

 

Somogysámson Kossuth Lajos utcájában égett az út menti bokros terület, csaknem kétszáz méter hosszan péntek este. A lángok veszélyeztették a közeli kukoricatáblát is. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet.

 

Szombaton két autó ütközött Siófokon, a Zsolt utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Kapolyon, a Petőfi utcában. A tabi önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

 

Leakadt egy lakókocsi az azt vontató mikrobuszról, majd az út mellett parkoló autónak csapódott Balatonszárszón, a Szemesi utcában szombaton. A műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült autót. Az egységek speciális emelőpárnák alkalmazásával szétválasztották a vontatmányt a járműről. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Csaknem száz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Bárdudvarnok külterületén szombat délután. A kaposvári hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

62f0db7eb1b470.32547981

Frontálisan ütközött két személyautó a 65-ös főúton, Som közelében szombaton. Az egyik autóból festék folyt az útra. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járművekben csak a sofőrök utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállítottak.

 

Vasárnap délelőtt egy autó motortere égett Csurgón, a Széchenyi térnél. A tulajdonos porral oltóval megkezdte a lángok oltását, amelyet végül a helyi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg. Az egység áramtalanította az autót és visszahűtötte a felhevült alkatrészeket.

 

Két autó ütközött Balatonlellén, a Petőfi utcában vasárnap délelőtt. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Árokba hajtott egy személyautó Darányban, az Új utcában vasárnap délután. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és segítettek a mentőknek a sérült sofőr mozgatásában.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Siófok HTP

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb