Drónnal a közlekedés biztonságáért Kaposváron

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. augusztus 18. Csütörtök, 17:43

capture 20220818 173940

Összehangolt akció a somogyi megyeszékhely illetékességi területén, 16 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

 

 

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

 

 

 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. augusztus 17-én Kaposvár illetékességi területének forgalmát ellenőrizték drónnal és járőrautókkal.

 

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb