Skip to main content

8000 liter alkoholt semmisítettek meg

Írta: NAV
Megjelent: 2022. október 29. Szombat, 00:44

alkohol logo

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket. Az ismeretlen eredetű italokból biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul.

 

 

A pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy nyolcszázötven esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű.

 

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd elrendelik megsemmisítésüket.

lefogalt alkohol logo

A lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött, a NAV munkatársai a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötték össze, majd hatósági zárral látták el azokat. Emellett gondoskodtak a palackok szelektálásáról is, figyelve az újrahasznosításra. A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nél szennyvíziszappal keverték, elérve a végleges megsemmisítést.

 

A 8000 liter alkohol a szennyíziszapos elegyítés után rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamattal biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb