Skip to main content

10 év fegyházbüntetésre ítélték a felesége kislányát molesztáló férfit

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. november 23. Szerda, 10:16

torvenyszek

A Somogy Megyei Főügyészség vádemelését követően a Kaposvári Törvényszék a napokban hirdetett ítéletet annak az ötvenes éveiben járó férfinak az ügyében, aki felesége korábbi kapcsolatából született kislányát molesztálta.

 

 

A vádirat lényege szerint az anya korábbi kapcsolatából született két kisebbik gyermeke rendszeresen nála és a vádlottnál töltötte a hétvégéket.

 

A férfi ezeket az alkalmakat használta ki arra, hogy szexuálisan közeledjen a tíz év körüli kislány felé, akit a közös játék, illetőleg az együttalvás során szexuális célzatú érintésekkel, simogatással rendszeresen molesztált. A vádlott cselekményét a kislány jelezte az anyjának is, aki azonban sem a vádlottat nem vonta felelősségre, sem a hatóságoknak nem jelzett, ezért ellene kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

 

A Kaposvári Törvényszék ítéletében a vádirat szerint, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 10 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki, illetőleg végleges hatállyal eltiltotta valamennyi tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt érintő foglalkozás gyakorlásától, míg a tétlen anyával szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

 

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb