Skip to main content

Talmácsi Minimotor Program Balatonbogláron

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. december 05. Hétfő, 14:15

IMG 20221202 163951965 0

A Talmácsi Minimotor Program keretében kaptak meghívást a baleset-megelőzési szakemberek a Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába.

 

 

A diákok részére 2022. december 2-án tartott programon a szakemberek biztonságos körülmények között oktatták a motorozás alapjait. A gyerekek elektromos kismotorokkal és kerékpárokkal ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat. A rendőrök a program keretein belül hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a biztonságos gyalogos, és a kerékpáros közlekedésre.

 

A program védnöke, a 2007-es gyorsaságimotor világbajnok Talmácsi Gábor egy korábbi interjúja során hangsúlyozta, hogy az alapismeretek elsajátítása után a gyerekek a későbbiekben a közúton is könnyebben boldogulnak majd. Ezen állításához pedig a rendőrség baleset-megelőzési szakemberi szerint sem fér kétség!

 

Jó tanácsok a kerékpárosoknak:

 

  • Természetesen csak műszakilag kifogástalan kerékpárral vegyenek részt a forgalomban, lehetőleg kerékpáros bukósisakban! A kerékpáros fejvédő használata mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, illetve ütközés során keletkező energia jelentős részét.
  • A közúti forgalomban lévő kerékpár legyen felszerelve az alábbi, kötelező tartozékokkal: könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés, két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat, csengő elől fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa, hátul piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző, folyamatosan égő vagy villogó lámpa, továbbá egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő, legalább az első keréken 1 darab borostyán sárga színű, oldalsó fényvisszaverő (küllőprizma).
  • Az éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között láthatatlanná váló kivilágítatlan kerékpárosok nem is gondolnak arra, hogy minden másodpercben halálos veszélynek vannak kitéve, hiszen a járművezetők már csak akkor fogják meglátni őket, amikor már késő. A láthatósági eszközök használata életet menthet!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb