Skip to main content

Elítélték az idős asszonyt fogva tartó házaspárt

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. december 08. Csütörtök, 12:58

kép1

A Siófoki Járási Ügyészség vádemelését követően a Siófoki Járásbíróság a héten hirdetett ítéletet annak a házaspárnak az ügyében, akik másfél évig tartottak bezárva egy idős, francia állampolgárságú asszonyt Siófok közelében.

 

 

A vádirat lényege szerint a vádlottak a bizalmába férkőztek a sértettnek, majd ezt kihasználva beköltöztek az asszony lakásába, utána pedig rávették, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda a vádlottak kiskorú gyermekének.

 

A vádlottak 2017. évben a sértettet átköltöztették egy Siófok környéki ingatlanba, majd 2018. év elején egy zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve. A siófoki rendőrök 2019 szeptemberében innen szabadították ki az idős asszonyt.

 

A Siófoki Járásbíróság 2022. december 5. napján hirdetett ítéletet az ügyben, melyben - az ügyészi váddal egyezően - minősített személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a páros tagjait, akiket 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt. Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

 

A büntetőüggyel párhuzamosan a Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága is fellépett a sértett érdekében, és az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törlésére irányuló keresetet nyújtott be a Kaposvári Törvényszéken annak érdekében, hogy az idős asszony lakásának tulajdonjoga visszaállításra kerüljön.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb