Skip to main content

Őrizetben a sofőrök

Írta: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Megjelent: 2023. január 20. Péntek, 11:22

1 esős lead 1

Két férfi vezetői engedély nélkül közlekedett Somogyban, egyikük ittas is volt.

 

 

A járőrök 2023. január 18-án 23 óra 25 perckor Nagyatádon igazoltattak egy gépkocsivezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A rendőröknek a férfi elmondta, hogy sörrel és pálinkával indította a napot, mielőtt kocsiba ült. A 33 éves helyi sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett, ezért előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. Ellene az ittas vezetés miatt bűntető, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

 

A csurgói körzeti megbízottak 2023. január 19-én 9 óra 10 perckor Zákányban ellenőriztek egy autóst és megállapították, hogy nem rendelkezett jogosítvánnyal. A rendőrök a 32 éves helyi férfit előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb