Skip to main content

Vádat emelhetnek a fiú ellen, aki intim fotót csalt ki iskolatársától

Írta: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Megjelent: 2023. január 27. Péntek, 13:35

1 SVMRFK 2023 2

A barcsi rendőrök személyes adattal visszaélés miatt folytattak eljárást.

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiatal 2022 elején hamis profilt hozott létre az egyik internetes közösségi oldalon, és álnéven üzenetváltást kezdeményezett egy iskolatársával, akire haragudott. A beszélgetések során intim fotót csalt ki tőle, amit később több osztálytársának is elküldött. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a fiatalkorú elkövetőt, akit személyes adattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A középiskolás fiú beismerte a bűncselekmény elkövetését, és megbánást mutatott.

 

A Barcsi Rendőrkapitányság a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait a napokban küldte meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

 

A rendőrség ajánlásai diákoknak, a biztonságos internet használatához:

- Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!

- Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.

- Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet!

- Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével, és tudtával tedd azt meg!

- Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot! Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb