Zebrán gázolt gyalogost a nő Siófokon

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2023. február 02. Csütörtök, 07:46

ugyeszseg szekhaz

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a siófoki nővel szemben, aki figyelmetlensége miatt ütötte el a szabályosan közlekedő sértettet a kijelölt gyalogosátkelőhelyen.

 

 

A vád lényege szerint a helyismerettel rendelkező, hetvenes éveiben járó vádlott 2022 februárjában a délutáni órákban közlekedett Siófokon, amikor az egyik kereszteződéshez az alárendelt úton érkezett, ezért megállt a STOP táblánál.

 

A vádlott a megállást követően nagy ívben balra kanyarodott, mivel olyan gépjárművek nem haladtak a kereszteződésnél, amiknek elsőbbséget kellett volna adnia, azonban a kanyarodás során arról már nem győződött meg, hogy az útirányában lévő gyalogosátkelőhelyen közlekednek-e. A kis sebességgel kanyarodó terhelt ezért a zebrán gyalogosan átkelő sértettet csak későn észlelte, így fékezése ellenére a nőnek ütközött.

 

A sértett az ütközés erejétől a jármű elé zuhant és többszörös törésekkel járó, 10-12 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott a felelősségét elismerő terhelttel szemben.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb