Skip to main content

Új felszerelőkkel bővült a tűzoltók nagy családja

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2023. február 07. Kedd, 02:33

63e110fcc04804.68355302

Nyolc beosztott tűzoltóval gyarapodott a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya. A nemrégiben esküt tett tűzoltókat a megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte hétfőn délelőtt az igazgatóságon.

 

 

Február harmadikán ünnepélyes keretek között tett esküt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátott száztizenegy újonca Budapesten. A frissen esküt tett tűzoltók közül nyolcan ezután Somogy vármegyében teljesítenek majd szolgálatot.

 

A tűzoltók nagy családjában az újoncokat Wéber Antal tűzoltó dandártábornok köszöntötte hétfőn. A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója úgy fogalmazott ez egy veszélyes és nehéz hivatás, de annál több szépséget is rejt magában a tűzoltó lét. A legfőbb cél nem lehet más, mint az állampolgárok életének, testi épségének és vagyonának védelme. A tábornok felhívta a tűzoltók figyelmét arra, hogy a továbbképzés és az egyéni fejlődés lehetősége nyitva áll előttük a szervezeten belül. Munkájukhoz kitartást és jó egészséget kívánt az igazgató.

63e110fd7a6f67.52262238

A nyolc új somogyi tűzoltó közül Guzmics Kornél, Kósa Norbert, Csordás Barnabás tűzoltó őrmesterek Kaposváron, Kisházy Bence Tamás, Péter Márk, Golestra Martin tűzoltó őrmesterek Marcaliban, Schneider Péter András és Solymosi Károly tűzoltó őrmesterek pedig Siófokon kezdik meg hivatásos életük első fejezetét.

 

Solymosi Károly tűzoltó őrmestert Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért főigazgatói elismerésben részesítette.

 

Fotó: Somogy MKI, Szőke Péter

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb