Skip to main content

Családnak gyártott

Írta: NAV
Megjelent: 2023. szeptember 30. Szombat, 02:04

IMG 13cc3f69da330af9ce103922a8d73599 V L

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben. A járőröket egy nő vezette el az otthoni „cigigyártóig”.

 

 

Kékcse településének határában ellenőriztek egy magyar gépjárművet a járőrök, ami ugyan jövedéki terméket nem szállított, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket. A 44 éves asszonyt hazáig kísérték az egyenruhások és a padlástól a fészerig mindent átvizsgáltak. Közel nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is találtak a pénzügyőrök. Az ellenőrzéskor arra is fény derült, hogy az asszony lakótársa az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa. Az 50 éves férfi azt mondta, hogy a földeken maradt dohányleveleket összeszedte, megszárította, hogy az ebből készült füstrudakkal kiszolgája majd családját.

 

A pénzügyőrök a gépet és az alapanyagot is lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.
F

 

elhívjuk a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb